De vorbă despre fotbal la timpul trecut, prezent și viitor stă astăzi cu noi un nume important din jurnalismul de sport autohton. Este vorba despre Florin Caramavrov, un om care iubește Sibiul și nu exclude ca pe viitor să se mute aici 😉 Pe lângă aparițiile televizate, Florin Caramavrov poate fi regăsit și pe https://caramavrov.ro/ sau pe https://sportescu.ro/ .

 

Bine ai venit pe blogul #FCH, Florin Caramavrov!

F.C.H.: Care ar fi definiția fotbalului?

 

F.C.: Fotbalul e plăcere, iubire, emoție, tristețe, trădare, fericire, extaz, fiecare în parte și toate la un loc. Fără plăcere, joci degeaba. Fără iubirea fanilor, o echipă nu există. Fără emoție, nu ești om. Fără tristețe, nu ai mai percepe bucuria. Fără trădare, nu ai mai iubi cu patos. Fără fericire, ești neîmplinit. Fără extaz, nu există iubire, adică nu mai există fotbal.

F.C.H.: Ce fel de fotbal ați alege și de ce? Opțiuni: anii 70-80, `90 și după 2.000 (autohton + internațional)

 

F.C.: Le aleg pe toate, pentru că iubesc Fotbalul. Îmi place romantismul anilor 70-80, entuziasmul și creativitatea anilor 90, digitalizarea prezentului. Fotbalul e frumos oricând, trebuie să știi să-l privești și să te bucuri de orice „călcâi”, de orice minge la „păianjen”, de orice dribling fin și de orice stadion plin.

F.C.H.: Ce calități are fotbalul românesc, dincolo de eventualele lipsuri?

F.C.: Calitatea că i-a dat pe Dobrin, Marcel Răducanu, Balaci, Hagi, ceea ce ne demonstraeză că suntem un popor talentat. Gândindu-ne la cei patru, dar nu numai la aceștia, trăim cu speranța că se vor naște și că vor apărea, azi, mâine sau poimâine, alții ca ei.

F.C.H.: Ce vă inspiră Sibiul, ca oraș?

F.C.: Multă istorie, nostalgie, o atmosferă boemă, în care ai voie să te simți bine. Civilizație, modernism și vechime, calitatea multora dintre oameni, respect, relaxare, bere bună și rece.

F.C.H.: Un mesaj pentru suporterii FC Hermannstadt

 

F.C.: Vă respect pentru faptul că veniți la meciuri și pentru că vă iubiți echipa. Arătați-le și altora că se poate să iubești la nebunie fără să jignești și fără să fii violent. Sibiul e unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, dacă nu chiar cel mai frumos, fiți și voi cea mai frumoasă galerie din România!