Viorel Grigoroiu, a.k.a. ,,Grig” 😉 de la Digisport, se alătură V.I.P.-urilor care vorbesc despre fotbal pe blogul F.C. Hermannstadt. Dialogul este unul pe șleau, la timpul trecut prezent și viitor.

 

F.C.H.: Care ar fi definiția fotbalului?

 

V.G.: Cred ca e fenomenul prin care respira si traiesc toti cei care-l iubesc cu adevarat ! Daca vii doar din curiozitate la un meci, e bine si asa , dar nu poti sa definesti fotbalul !

F.C.H.: Ce fel de fotbal ați alege și de ce? Opțiuni: anii `70-`80, `90 și după 2.000 (autohton + internațional)

 

V.G.: Eram prea mic ca sa spun ca am inteles si ca am fost impresionat de fotbalul din anii ‘70-‘80 ! Chiar daca am citit, ulterior, despre, Steaua ‘86, Eusebio, Cruyff, Maradona sau Van Basten ! Dar dupa ‘90, m-au impresionat nationala Danemarcei, “chemata” de pe plaja ca sa castige titlul european, noptile albe oferite de românii lui Hagi, dar si ai mei, la WORLD CUP 1994 si banderola purtată de Gica Popescu intr-un adevarat Templu al Fotbalului: “Camp Nou”. Cred si acum ca mai repede va ajunge o echipa de la noi sa castige UCL, până ca un alt roman sa devina capitan la FC Barcelona ! Dupa 2000 am ramas cu clasicele Steaua / Rapid, sfertul din Cupa UEFA, meciul de infarct Middlesbrough – Steaua, dar si returul Steaua – Ajax. E posibil ca lumea sa ma catalogheze drept “stelist” (n-ar fi prima data), dar sunt obisnuit sa raspund onest la intrebari ! Daca vorbim de alte echipe, din alte tari, spun doar Milan – Liverpool, finala UCL din 2005, si ma opresc aici !

 

F.C.H.: Ce calități are fotbalul românesc, dincolo de eventualele lipsuri?

 

V.G.: Fotbalul romanesc si-a pierdut multe dintre calitati, dar sunt convins ca si le poate recupera ! Are insa avantajul ca e al nostru, iar lumea inca tine la el ! Copiii raman ai tai, cu bune dar si cu rele !

 

F.C.H.: Ce vă inspiră Sibiul, ca oraș?

 

N-am ajuns de multe ori in Sibiu dar atunci cand am fost m-am simtit un pic ca la Viena ! Iar daca Viena e pentru al 10-lea an consecutiv pe locul intai in topul celor mai bune orase in care poti trai, cred ca si Sibiul merita macar niste vizite lunare ! Daca nu chiar mai mult !

 

F.C.H.: Un mesaj pentru suporterii FC Hermannstadt

 

Suporterii, in general, reprezinta o stare de spirit, iar unei stari de spirit nu-i poti transmite mesaje ! Ma inclin in fata lor ! Sper totodata ca acest “chin” al lor sa se termine curand, iar “acasa” sa insemne doar Sibiu, nu Pitesti, Cluj sau Targu Mures !