Doamnelor și domnilor, vi-l prezentăm pe Mihai Găinușă – un jurnalist, un scriitor, un umorist, un om, un profesionist, dar ( înainte de orice! ) un sibian cu drag pentru echipa noastră! Mișu vine alături de F.C. Hermannstadt într-un dialog pe șleau despre fotbal la timpul trecut, prezent și viitor.  ,,E o echipa frumoasă și tânără din cel mai frumos oraș al României.” – spune Mihai Găinușă despre F.C. Hermannstadt 😉 Urmăriți pe blogul nostru un articol cu Mihai Găinușă în rolul principal!

 

 

F.C.H.: Care ar fi definiția fotbalului?

 

M.G.: Fotbalul e mijlocul prin care producătorii de șampon găsesc modele care să ne explice cum fac ele să dea cu capul în minge și, în același timp, să nu facă mătreață. A, e și un joc, dar majoritatea celor care iubesc fotbalul, fac mătreață pe fond de stres.

 

F.C.H.: Ce fel de fotbal ați alege și de ce? Opțiuni: anii `70-`80, `90 și după 2.000 (autohton + internațional)

 

Mandatory Credit: Shaun Botterill/ALLSPORT

 

M.G.: Spre deosebire de generațiile actuale, noi chiar am ieșit în stradă, mânați de victoriile în fotbal. Victoriile noastre, ale fotbalului românesc, pe când acesta exista. Și nu era doar o afacere. Am ieșit în stradă și în 86 și în 90, deci la apogeu. După episodul Sevilla am fost la aeroport să aștept echipa Steaua. A fost singura dată, dar a și meritat.

 

F.C.H.: Ce calități are fotbalul românesc, dincolo de eventualele lipsuri?

 

M.G.: Cred că fotbalul românesc de acum e foarte previzibil. N-am jucat niciodată la pariuri sportive, dar nu trebuie să fii baba Vanga să știi cine o să trântească un meci. Deci partea bună e că nu există surprize care să îți pericliteze sănătatea. Și mai e și certitudinea că orice fotbalist care pleacă cu mari speranțe să joace afară, o să câștige bani frumoși și o să vadă meciuri tari. De pe banca de rezerve.

 

F.C.H.: Ce vă inspiră Sibiul, ca oraș?

 

M.G.: Pentru mine Sibiul e acasă. Aici mulți oameni îmi spun: bine ai venit acasă. Sunt născut aici, am locuit în Hipodrom, pe Calea Rahovei, la marginea orașului și mă bucur că, spre deosebire de București, orașul acesta s-a făcut tot mai frumos, pe măsură ce înaintez în timp. Mi-ar plăcea să mă restabilesc, la un moment dat, în Sibiu.

 

F.C.H.: Un mesaj pentru suporterii FC Hermannstadt

 

M.G.: Să-și încurajeze echipa cu mândrie! E o echipa frumoasă și tânără din cel mai frumos oraș al României!