Sunt 7 ani și ceva de când există și iată că rezistă (încă) FCH. Am scris în alte rânduri despre parcursul din ligile inferioare până în finala Cupei, Liga 1, iar Liga 2 și înapoi în Superliga. Am descris și povestea FCH,  demnă de un scenariu de film. În acest film rolurile principale sunt jucate de OAMENII clubului.

 

OAMENII DIN FAMILIA FCH.

Să știți că toți cei care au făcut sau fac parte din familia asta nu au ajuns aici dintr-o întâmplare. Așa a fost destinul!  Sunt, practic, FAPTE ce demonstrează că acest proiect a fost ajutat mereu de oameni și prin oameni speciali. Spre exemplu, Vali cu ordinea la meciuri, tanti Milli cu tot ce înseamnă curățenie, nea Mircea cu de toate, Sergiu cu panouri& bannere, Andreea cu hârtii, acte și facturi, Șefu`Perjă cu regulamente, omologări, licențieri, Radu cu transferuri, domn`Flo cu voia bună și antrenatul portarilor, George cu masajul său fără egal, Dochi cu tratamente, antrenorii& staff-urile lor cu tot ce au putut ei oferi mai bun, în special Mister Marius Măldărășanu, ,,Lara” Costache, Marian Rada și Sergiu Coc, cei care ne-au dat speranța să visăm!

Am fost și suntem aceeași oameni care am dat TOT pentru a merge bine clubului! Am avut și avem RĂBDARE! La fel vom fi și de aici încolo, să știți. OAMENII DIN FAMILIA FCH

 

A fost greu… Reformulez: a fost FOARTE GREU! Încă este… Răbdarea asta de care vă vorbeam mai sus vine din speranța că vom realiza ceva măreț cândva. Sau, mai bine spus, FCH va realiza în viitor ceva notabil, iar noi merităm să fim prezenți când se va întâmpla asta și să ne bucurăm din plin de acel moment unic! Probabil și voi, cei care aveți răbdare să citiți textul, sperați la același ideal, nu? E vorba de ceva atât de măreț încât să nu ne pară rău că am rezistat atât de mult și am înghițit în sec! Ceva atât de măreț încât să fim inspirați să credem că ne va fi mai bine! Ceva atât de măreț încât să ne motiveze să mergem mai departe! Cu acest gând am parcurs cu toții zeci de mii de kilometri prin țară sau ,,acasă”, dar tot mereu în deplasare (Tg.Mureș, Pitești sau Mediaș). De ,,vină” pentru povestea FCH, care iată că merge mai departe și ne îndeamnă spre visare, este cel mai de preț ajutor oferit de DOMNII Ștefan & Claudiu. Cei doi domni au venit ,,cu bani de acasă”, milioane de euro, tocmai ca Sibiul să aibă fotbal. Și are!

 

Noi suntem Hermannstadt!

 

Acum Primăria Sibiu ne-a dat ocazia să ne bucurăm de o CASĂ pe Stadionul Municipal Sibiu, după ani buni de exil și trudă printre străini. (RE)Inaugurarea a venit cu un meci memorabil, în care am învins categoric (4-0) liderul la zi al Superligii, Farul Constanța. Ei bine, până la victoria cu echipa Regelui, s-a lăsat cu o muncă solicitantă și o obseală cruntă, la modul general. Nu ne plângem, doar punctăm faptul că  OAMENII DIN FAMILIA FCH au fost zi și noapte prezenți la datorie. Vă dau aici un amănunt din culisele meciului revenirii. De la Responsabilul de Ordine și Siguranță, ofițerul de presă, până la patroni (!) am avut zile în care am plecat după miezul nopții de la Stadion. Am fost acolo să muncim și așa am cărat monitoare, am vândut bilete, abonamente și am pregătit fiecare aspect care a ținut de FCH până la cel mai mic detaliu. Dacă am avut ,,scăpări”, le vom corecta pentru dățile ce vor veni, dar…  OAMENII DIN FAMILIA FCH au fost zi și noapte prezenți la datorie! Nu ne-am lăsat provocați și nici intimidați, chiar dacă suntem puțini. La fel au făcut și băieții noștri cu liderul în teren, în mod evident 😉

 

Cert e că acest club a fost mereu ajutat de oameni buni, de suporteri prin prezență, bilete, abonamente și sacrificii imense. Deși nu am câștigat nici un trofeu în scurta noastră istorie, cred că am câștigat altceva, poate mult mai valoros. Se numește #RESPECT.

Și acum vine răspunsul la întrebarea din titlu: Ce am învățat?

 

Am învățat că FCH te surprinde mereu. Mărturisesc că am pregătit un carton grafic cu scor egal, dar băieții noștri m-au determinat să-l schimb, după ce au marcat în prelungiri. S-a întâmplat asta la trei meciuri diferite. Trei meciuri diferite în sezonul acesta!

 

Am învățat să ne bucurăm de și la fiecare reușită. I-ați văzut pe fotbaliștii noștri după fiecare gol marcat??? Sunt clipuri, poze cu duiumul pe facebook, insta, youtube. E o bucurie diferită față de altele din Superliga. Da! Sunt subiectiv! Voi??

 

Am învățat că FCH renaște. Am retrogradat, am promovat, am revenit. Coregrafia Dacilor noștri de la meciul cu Farul nu a fost aleasă oricum. Ea a reliefat liantul care ne-a ținut UNIȚI pe toți cei care o iubim, indiferent de greutăți și opreliști.

 

Am învățat să susținem o echipă bună, specială, cum a fost cea din sezonul promovării și cum este cea de acum, locul 6 în Superliga. O echipă frumoasă, cu bărbați adevărați, luptători serioși și harnici. Cred că suntem de acord cu toții că și atunci când am pierdut am făcut-o într-un mod demn.

 

Am învățat că indiferent de cât de mult te afectează fenomenul din punct de vedere psihic, financiar și emoțional, nu poți renunța la fotbal. Pur și simplu, nu poți! Acolo unde nu mai poate corpul, rezolvă INIMA!

 

Am învățat că fotbalul este, totuși, pe bani. Așa că nu uitați să cumpărați abonamente (sau bilete)! FCH vă recomandă abonamentele, fiindcă vrem să fim încurajați în mod sigur meci de meci de mii de suflete bune pe MunicipalMII DE SUFLETE BUNE PENTRU FCH!

 

Am învățat să reacționăm și să fim O SINGURĂ VOCE în fața oricărei situații dificile, cum este depunctarea primită recent în clasamentul Superliga. Am atacat această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (T.A.S.) de la Luasanne, Elveția. Noi credem că avem șanse mari să recuperăm punctele.

 

La final, după un an în care s-au întâmplat atât de multe, cele mai potrivite cuvinte rămân cele din textul scris aici, pe blogul FCH, în data de 4 august (,,The best is yet to come”): ,,Ce ne e scris, oricum se va întâmpla! Ce mai putem face? Să sperăm, oameni buni… Să sperăm!”

 

Va fi bine! Să ne revedem sănătoși și-n 2023!