În fotbal schimbările pot face diferența. La fel este și-n viață, când se schimbă în dese rânduri peisajul sau “personajul”. Se schimbă emoțiile, oamenii, chiar faptele. Totul se poate schimba! Care este elementul de legătură ? Faptele bune care făuresc momente de neuitat, oameni buni. Acele amintiri de suflet, rememorate “când ne va fi mai greu” și am vrea “să ne fie ca acuma”!

Una a fost creată la meciul de pe 1 aprilie, cu F.C.Botoșani. Au fost aproape 4000 de oameni pe Stadionul Municipal, ținând cont că afară ploua neîncetat. Cu toții, împreună – fotbaliști, staff, suporteri – am creat o emoție aparte. Cântecul tribunelor la unison, însuflețit de Dacii noștri, s-a auzit din dreptunghiul verde până în ultima garsonieră din cartierul Gușterița, la televizor.

 

4.000 de suporteri au creat o ambianță similară celei de la primul meci international pe Municipalul sibian în noua lui viață. Doar că atunci au fost peste 13.000 de spectatori pe stadion, la România U21 vs Germania U21. Este un moment memorabil, credem noi. Da, ne-am schimbat și noi, cum vă spuneam la începutul cugetării. Am avut probleme, am plătit pentru ele. Am avut lipsuri, am trecut prin ele. Am avut opreliști, le-am depășit. Am avut nedreptăți, le-am înfruntat. Din toate, însă am învățat, așa cum am făcut-o și din greșeli. Ne-am schimbat, deși am rămas aceeași. Ne bucurăm și suferim alături de voi, chiar dacă uneori nu lăsăm să se vadă… Dar suntem acum acasă, în Sibiul nostru drag și putem să ne tot (re)vedem pe stadion. Chiar putem să ne tot (re)vedem pe stadion! La fiecare meci acasă ni se dă o șansă să ne creem amintiri. Ni se dă o șansă la o bucurie fără margini! Ni se dă voie să ne amintim că suntem oameni! Putem să iubim cu toții acest fenomen pătimaș numit fotbal! El poate să ne unească, iar dacă suntem mai mulți în tribune, sigur ne facem auziți!

 

Indiferent de rezultat, avem șansa să construim împreună emoții, momente, amintiri de suflet. Asta contează! Contează enorm!

 

Mai pierdem, mai câștigăm, mai suntem egalați în prelungiri… Rămânem împreună! Avem multe lupte de dat! Noi nu cedăm, cu toate imperfecțiunile noastre!

 

Ne vedem pe stadion? Ar fi bine!