FOTBAL PENTRU SIBIU
FC HERMANNSTADT – echipa sibienilor!

 

FC Hermannstadt este un club sportiv tânăr, înființat în luna mai 2015, de către mai mulți iubitori de fotbal, în vederea inițierii unui proiect sportiv de viitor. În prezent asociația are 20 de membrii și conducerea este asigurata de un consiliu director format din 7 membrii, controlul financiar fiind asigurat de un cenzor independent.

Membrii fondatori au pornit de la faptul că în Sibiu nu mai există spectacol fotbalistic, fapt care lipsește iubitorilor de fotbal și de asemenea, din dorința de a arăta tuturor că în Sibiu se poate face performanță sportivă în condiții de seriozitate, transparență și profesionalism.

În afara faptului că iubitorii fotbalului sibieni sunt dornici de spectacol fotbalistic, s-a constatat și nevoia existenței unei echipe de fotbal în vederea promovării tinerelor talente sibiene care, până acum, ajungând la vârsta de 16 ani nu au mai avut posibilități de continuitate în sport pe plan local.

În ideea unei construcții sănătoase și durabile, FC Hermannstadt a format o echipă alcătuită în cea mai mare parte din tineri fotbaliști (juniori), echipa pe care a înscris-o în Liga a IV- a, considerând că Liga a IV – a este o fundație pentru un parcurs corect și normal în ideea de a crește pe toate palierele, pas cu pas, încercând să atingă toate obiectivele.

Anul competițional 2015 –2016 a adus promovarea în Liga a III – a, în urma unui parcurs de excepție (22 de victorii din tot atâtea partide jucate, 99 de goluri marcate și doar 12 primite).

Pentru anul competițional 2016 – 2017 echipa s-a completat cu jucători profesioniști, în cea mai mare parte fotbaliști cu experiență în ligiile superioare, dar și jucători tineri, de perspectivă, lotul fiind format din jucători cu vârste cuprinse între 17 – 35 ani. La alcătuirea echipei s-au avut în vedere în special fotbaliștii sibieni care jucau în alte județe.

În Liga a III-a, FC Hermannstadt a fost repartizată în Seria a V-a. Echipa sibiană a început sezonul cu Marian Mărgărit la conducerea tehnică și s-a instalat repede în fruntea clasamentului grație unei serii de 9 victorii consecutive, având după 12 etape 31 de puncte din 33 posibile. Au urmat două eșecuri la rând, la Jucu și acasă, cu ACS Comuna Recea, în urma acestora antrenorul Marian Mărgărit renunțând să îi mai pregătească pe „alb-roșii”.

La jumătatea sezonului, pe banca echipei sibiene a fost adus Eugen Beza, iar cu acesta la conducerea tehnică FC Hermannstadt a câștigat 10 meciuri, a remizat în altele trei și a pierdut unul singur. La finalul sezonului sibienii reușeau a doua promovare consecutivă, având 67 de puncte (golaveraj 64-23), cu 12 mai multe decât Metalurgistul Cugir, ocupanta locului secund.

Lotul cu care s-a reușit promovarea a fost format din: Horațiu Moldovan, Marius Zăvoi, Dragoș Ciorgovean, Loren Voicilă – Alexandru Străulea, Cătălin Pîrvulescu, Radu Crișan, Daniel Tătar, Robert Bratu, Cristian Chifu, Răzvan Dâlbea (cpt.), Bogdan Piko, Radu Criștiu, Radu Necșulescu, George Monea, Alexandru Neacșa, Adrian Cârstean, Alexandru Fotescu, Ionuț Bratima, Petrișor Petrescu, Daniel Unguru, Andrei Moldovan, Paul Medeșan, Gabriel Oiță și Ionuț Tătaru.

Înaintea primului sezon în Liga 2 conducerea tehnică a echipei FC Hermannstadt i-a fost încredințată lui Alexandru Pelici, un antrenor iubit și mult apreciat în Sibiu. Pelici i-a menținut în staff pe Eugen Beza și Florin Berța, cu care a mai colaborat în trecut.

Lotul a suferit, de asemenea, schimbări majore. Înainte și după începerea campionatului, FC Hermannstadt a realizat 13 transferuri: Cătălin Căbuz (portar, sub formă de împrumut de la FC Viitorul), Ionuț Stoica (fundaș, CS Mioveni), Claudiu Pamfile (fundaș, AFC Hărman), Mihai Stancu (fundaș, Gaz Metan, sub formă de împrumut), Lucian Dumitriu (mijlocaș, Foresta Suceava), Bogdan Rusu (atacant, Foresta Suceava), Ștefan Blănaru (atacant, ASU Poli Timișoara), Cosmin Neagu (atacant, Dacia Unirea Brăila), Sabin Lupu (mijlocaș, Gaz Metan Mediaș), Iulian Popa (mijlocaș, FC Brașov), Robert Boboc (mijlocaș, sub formă de împrumut de la Astra Giurgiu), Dan Roman (UTA Arad) și Andrei Hergheligiu (Luceafărul Oradea).

Pentru ediția de campionat 2017/2018, obiectivul echipei FC Hermannstadt este clasarea pe unul din locurile ce vor asigura promovarea în Liga 1.

Se acordă un mare interes formării unei structuri de copii și juniori în vederea descoperirii, susținerii și promovării tinerilor din județul Sibiu, acesta constituind un element de bază în alcătuirea oricărui club puternic. În acest sens s-au încheiat parteneriate cu Interstar, Alma și Școala Sportivă.

Clubul nostru are 5 echipe de juniori si copii, iar echipa a doua evolueaza in Liga a III-a, seria a IV-a si este formata din jucatori tineri, sub vârstă.

Primul pas din strategia de promovare și ca obiectiv primordial este ridicarea nivelului organizatoric și asigurarea suportului financiar la alte standarde, fără de care nu putem vorbi de înaltă performanță în acest moment.

Echipa beneficiază de susținerea municipalității, bugetul clubului fiind acoperit în proporție de 50% de către Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu. De asemenea, toate meciurile s-au disputat și se vor disputa pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Ne vom implica în activități cu caracter social care să vizeze revigorarea interesului pentru sport al tinerilor și acordarea sprijinului necesar celor mai talentați și fără posibilități materiale.

Acestea sunt numai câteva dintre obiectivele urmărite pentru aducerea FC Hermannstadt la nivelul marilor cluburi sportive din România.

Obiectivul pe termen lung îl constituie menținerea în permanență a echipelor noastre în fruntea clasamentului și FC Hermannstadt a demonstrat, de la înființare și până în prezent, că poate sta cu onoare pe cele mai înalte trepte ale podiumului.