Sibiul, orașul din inima Transilvaniei, este din nou pe harta primelor 16 echipe de fotbal din România. Încă din anul 2015, când a fost înființată echipa, FC Hermannstadt a demonstrat victorie după victorie că locul său este în prima linie a fotbalului românesc, promovând an dupa an ligile inferioare pentru ca mai apoi să acceadă și să se mențină în prima ligă printr-un set de meciuri spectaculoase.

Ajunsă în atenția publicului larg consumator de fotbal încă din sezonul 2017-2018 drept prima echipă de liga inferioară ce a jucat o finală de Cupa României din ultimii 36 de ani. FC Hermannstadt își reconfirmă în sezonul 2018-2019 locul în primele 16 echipe de club, când, în ciuda problemelor legate de reconstrucția tribunei și a meciurilor constante în deplasare, echipa a reușit să se mențină în prima ligă.

Cu un lot mult îmbunătățit față de sezonul anterior și un nou antrenor, clubul își propune un nou sezon cu obiective mai ambițioase ce au rolul de a cimenta locul său în Liga I. Totodată, clubul și-a întărit și capacitățile manageriale prin aducerea alături a unor reputate nume ale fotbalului românesc.

Istoric FC Hermannstadt