Clubul FC Hermannstadt a fost înființat în 2015 de mai mulți oameni de afaceri locali. Echipa a fost înscrisă în Liga a IV-a, primul eșalon județean pe care avea să-l câștige cu maximum de puncte (66), după o serie de 22 de victorii consecutive. FC Hermannstadt, pregătită de Jan Gavrilă, a avut în acel sezon cel mai bun atac (99 de goluri marcate) și cea mai bună apărare (12 goluri primite) din Liga a IV-a Sibiu, dar și un avans de 17 puncte față de următoarea clasată.

A urmat “dubla” din barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu Gilortul Tg. Cărbunești, campioana județului Gorj. După 1-0 în tur, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu, „alb-roșii” s-au impus cu 5-1 în deplasare, obținând astfel promovarea în cel de-al treilea eșalon. Printre jucătorii cu care FC Hermannstadt reușea promovarea se numărau Daniel Tătar, Alexandru Străulea și Radu Criștiu, aceștia regăsindu-se și în momentul de față în lot.

În Liga a III-a, FC Hermannstadt a fost repartizată în Seria a V-a. Echipa sibiană a început sezonul cu Marian Mărgărit la conducerea tehnică și s-a instalat repede în fruntea clasamentului grație unei serii de 9 victorii consecutive, având după 12 etape 31 de puncte din 33 posibile. Au urmat două eșecuri la rând, la Jucu și acasă, cu ACS Comuna Recea, în urma acestora antrenorul Marian Mărgărit renunțând să îi mai pregătească pe „alb-roșii”.
La jumătatea sezonului, pe banca echipei sibiene a fost adus Eugen Beza, iar cu acesta la conducerea tehnică FC Hermannstadt a câștigat 10 meciuri, a remizat în altele trei și a pierdut unul singur. La finalul sezonului sibienii reușeau a doua promovare consecutivă, având 67 de puncte (golaveraj 64-23), cu 12 mai multe decât Metalurgistul Cugir, ocupanta locului secund.

Horațiu Moldovan, Marius Zăvoi, Dragoș Ciorgovean, Loren Voicilă – Alexandru Străulea, Cătălin Pîrvulescu, Radu Crișan, Daniel Tătar, Robert Bratu, Cristian Chifu, Răzvan Dâlbea (cpt.), Bogdan Piko, Radu Criștiu, Radu Necșulescu, George Monea, Alexandru Neacșa, Adrian Cârstean, Alexandru Fotescu, Ionuț Bratima, Petrișor Petrescu, Daniel Unguru, Andrei Moldovan, Paul Medeșan, Gabriel Oiță și Ionuț Tătaru.

Înaintea primului sezon în Liga 2 conducerea tehnică a echipei FC Hermannstadt i-a fost încredințată lui Alexandru Pelici, un antrenor iubit și mult apreciat în Sibiu. Pelici i-a menținut în staff pe Eugen Beza și Florin Berța, cu care a mai colaborat în trecut.

Lotul a suferit, de asemenea, schimbări majore. Înainte și după începerea campionatului, FC Hermannstadt a realizat 13 transferuri: Cătălin Căbuz (portar, sub formă de împrumut de la FC Viitorul), Ionuț Stoica (fundaș, CS Mioveni), Claudiu Pamfile (fundaș, AFC Hărman), Mihai Stancu (fundaș, Gaz Metan, sub formă de împrumut), Lucian Dumitriu (mijlocaș, Foresta Suceava), Bogdan Rusu (atacant, Foresta Suceava), Ștefan Blănaru (atacant, ASU Poli Timișoara), Cosmin Neagu (atacant, Dacia Unirea Brăila), Sabin Lupu (mijlocaș, Gaz Metan Mediaș), Iulian Popa (mijlocaș, FC Brașov), Robert Boboc (mijlocaș, sub formă de împrumut de la Astra Giurgiu), Dan Roman (UTA Arad) și Andrei Hergheligiu (Luceafărul Oradea).

Pentru ediția de campionat 2017/2018, obiectivul echipei FC Hermannstadt este clasarea pe unul din primele 6 locuri ale Ligii 2.

Schita Istoric