U.Craiova vs A.F.C.Hermannstadt, etapa a XXIV-a, Liga 1

În cea de-a XXIV-a etapă din Liga 1, A.F.C.Hermannstadt se deplasează la Craiova pentru confruntarea cu vicecampioana ediției precedente de campionat –Universitatea Craiova. Și în acest sezon, craiovenii s-au înscris în lupta pentru titlu, fiind în prezent pe treapta a treia a podiumului, cu 44 de puncte obținute în 23 de meciuri jucate. De asemenea, U Craiova are două victorii și două rezultate de egalitate în ultimele patru etape din Liga 1. De cealaltă parte, FCH vine după o victorie la limită pe teren propriu în fața liderului la zi din Liga I, F.C.S.B, 1-0, prima după 10 etape consecutive, ocupând locul 14, cu 22 de puncte. Din lotul sibienilor vor lipsi mijlocașul Petrișor Petrescu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și fundașii Ionuț Stoica & Saed Issah, accidentați. De asemenea, mijlocașul defensiv Răzvan Dâlbea este incert pentru această confruntare. Revin, însă ghanezul Bright Addae și atacantul spaniol David Mayoral după etapa de suspendare ispășită în meciul de acasă cu F.C.S.B.

 

,,Ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Va fi un meci foarte greu. Universitatea Craiova are jucători tineri și foarte buni. Această echipa este una de mare tradiție în fotbalul românesc, care s-a luptat pentru titlu până în ultima etapă în sezonul anterior. Vom încerca să scoatem maxim din acest joc și să repetăm evoluția bună, spun eu, din etapa precedentă cu F.C.S.B.. Este important să avem aceeași atitudine, aceeași determinare și aceeași dorință să obținem un rezultat pozitiv. Am văzut că Universitatea Craiova a schimbat antrenorul și totodată stilul de joc. Este un motiv în plus pentru ca meciul de vineri seara să fie unul foarte disputat.”, a declarat Liviu Ciobotariu, antrenor principal A.F.C.Hermannstadt

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 7 ori în toate competițiile. În 5 rânduri s-au impus cei de la Craiova, un meci s-a încheiat la egalitate, iar FCH a câștigat o singură dată. În tur, U Craiova a învins cu 1-0 într-o partidă în care David Mayoral a ratat un penalty.