Fotbaliștii echipei FC Hermannstadt, în vizită la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”

Clubul sibian a continuat campania de promovare a fotbalului în școli și licee. Astăzi, mai mulți componenți ai lotului grupării FC Hermannstadt, însoțiți de antrenorul Eugen Beza, au fost oaspeții Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Horațiu Moldovan, Claudiu Pamfile, Radu Crișan, Sabin Lupu, Bogdan Rusu, Robert Boboc, Cosmin Neagu și Radu Necșulescu au evoluat în compania unei selecționate a liceului, condusă de pe margine de prof. Gelu Leicu, nimeni altul decât fiul fostului președinte al Interului în anii ’90. La final, fotbaliștii au împărțit fotografii cu întreg lotul echipei FC Hermannstadt, au dat autografe și s-au fotografiat alături de elevii pe care i-au invitat la meciurile de pe „Municipal” ale echipei sibiene.

„Domnul Eugen Beza a inițiat această întâlnire, de promovare a fotbalului în școli. I-am primit cu drag pe cei de la FC Hermannstadt. Fotbalul este un factor emulativ și promovează acest sport frumos în rândul copiilor. Avem foarte mulți juniori la grupele FC Hermannstadt, din toate clasele de juniori, de la a IX-a până la a XII-a. E o mare bucurie pentru elevii noștri că și-au întâlnit jucătorii favoriți. Mă bucur că au venit cu atât de mulți titulari. Mai așteptăm astfel de acțiuni”, a declarat prof. Gelu Leicu, cel care, alături de fiul său, este spectator fidel la meciurile de pe teren propriu ale echipei sibiene.

„O nouă acțiune, de data aceasta la un liceu. Era și normal ca primul liceu la care ajungem să fie unul cu profil sportiv. Am fost primiți foarte bine. Îi mulțumim frumos doamnei director Dorina Cismaș și domnului profesor Gelu Leicu pentru colaborare. Avem mulți juniori de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, avem câțiva jucători și la echipa a doua. Este un liceu foarte bun”, a afirmat, la rândul său, antrenorul secud al echipei FC Hermannstadt, Eugen Beza. El a mai adăugat că și-ar fi dorit să urmeze cursurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”: Eu am terminat Liceul Sanitar. Din câte știu, pe vremea mea nu exista liceul „Onisifor Ghibu”, pentru că, dacă ar fi fost, probabil aș fi venit aici, dat fiind faptul că e un liceu cu profil sportiv”.

„Suntem bucuroși că am reușit să trezim interesul în rândul elevilor de la liceul „Onisifor Ghibu”, care ne-au întâmpinat în număr atât de mare. Le mulțumim că au fost alături de noi la această acțiune de promovare a fotbalului în școli. Ne-am simțit foarte bine și sper să iau parte și la alte evenimente de acest gen. Îi invităm pe copii să ne întoarcă vizita, să vină la meciurile noastre de pe stadion. Fotbalul sibian are numai de câștigat de pe urma unor astfel de acțiuni. Am fost impresionați de replica dată în teren de tinerii fotbaliști de la acest liceu”, a spus Bogdan Rusu, golgeterul echipei FC Hermannstadt, cu 8 goluri înscrise în cele 11 etape scurse din actualul sezon al Ligii 2.

La finalul vizitei, oficialii clubului FC Hermannstadt și directorul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, prof. Dorina Cismaș, au semnat un protocol de colaborare.

 

12 octombrie 2017

 

Director sportiv,

Marius Lungu

0744/542636

Lasă un răspuns