Fotbaliștii echipei FC Hermannstadt au evoluat pe terenul Școlii Gimnaziale „N. Iorga” din Sibiu

FC Hermannstadt a demarat, astăzi, un proiect menit să promoveze fotbalul în școlile și liceele din Sibiu.

O primă acțiune a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Mai mulți componenți ai lotului echipei sibiene, însoțiți de antrenorul Florin Berța, au fost primiți de directorul școlii, prof. Ioan Moșneag și de Liliana Spînu, profesor de Educație Fizică.

„Ne bucurăm că ați ales să începeți promovarea fotbalului în școlile și liceele din Sibiu cu Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Este o onoare pentru noi să vă avem în mijlocul nostru. Am urmărit cu plăcere rezultatele echipei dumneavoastră. Apreciem munca pe care o depuneți la această echipă a Sibiului. Vrem să vă felicităm pentru clasarea pe primul loc în Liga 2 și vă dorim să promovați în prima ligă” a afirmat directorul Școlii Gimnaziale „N. Iorga”, Ioan Moșneag.

Alexandru Neacșa, Sabin Lupu, Petrișor Petrescu, Daniel Tătar, Horațiu Moldovan, George Monea, Radu Criștiu și antrenorul Florin Berța au împărțit sute de autografe, atât pe felicitările special pregătite de clubul sibian pentru acest eveniment, cu sprijinul Foto Universal, cât și pe tricouri, mingi și alte accesorii. Fotbaliștii sibieni au fost extrem de solicitați și pentru poze și selfie-uri, iar spre surprinderea lor nu puțini au fost elevii care îi cunoșteau pe nume și care și-au amintit de anumite momente din jocurile de campionat ale echipei FC Hermannstadt și de rezultatele acesteia.

Evenimentul s-a încheiat cu un meci de fotbal în care fotbaliștii s-au amestecat printre elevi, urmat de o nouă sesiune de autografe și poze.

„Sunt impresionat de primirea care ni s-a făcut la această școală. Este prima acțiune de acest gen la care particip. Eu am făcut școala generală tot în Sibiu, dar în cartierul Lazaret, la Școala Generală nr. 20. Nici când eram elev nu am avut ocazia să iau parte la astfel de eveniment. Ne bucurăm că acești copii iubesc fotbalul și că, prin rezultatele din campionat și faptul că am ajuns pe primul loc, am reușit să trezim interesul micilor noștri fani”, a declarat unul dintre jucătorii prezenți pe terenul Școlii Gimnaziale „N. Iorga”.

„Le mulțumim încă o dată directorilor, profesorilor și copiilor de la Școala Gimnazială „N. Iorga” pentru faptul că ne-au primit astăzi. Ne-am simțit excelent în mijlocul lor. Pentru unii dintre noi, acest eveniment ne-a trezit amintiri din perioada în care și noi eram pe băncile școlii. Îi așteptăm pe toți, cu drag, să ne întoarcă vizita. O primă ocazie este chiar sâmbătă, 23 septembrie, când jucăm pe Stadionul „Municipal” cu Foresta Suceava. Ne-am bucura să îi avem alături de noi, iar la final să sărbătorim un nou succes, să ne bucurăm încă o dată”, a afirmat, la rândul său, Florin Berța, antrenorul cu portarii.

„În momentul în care am pus bazele acestui proiect fotbalistic, acum doi ani, ne-am propus ca, în timp, să ne îndreptăm și spre astfel de activități. Copiii sunt viitorul, din rândul lor, peste câțiva ani, este posibil să ne alegem jucătorii. Sunt mulți copii talentați chiar și la acest nivel. Unii practică deja fotbalul, din câte avem cunoștință. Ne bucurăm că, prin astfel de proiecte, putem aduce bucurie în sufletele unor copii. Am fi bucuroși să aflăm că din rândul acestora vor alege să practice un sport, nu neapărat fotbal, câți mai mulți, pentru că sportul înseamnă sănătate. Le mulțumim directorilor, profesorilor şi nu în ultimul rând elevilor pentru că ne-au primit astăzi la Școala Gimnazială „N. Iorga” și le promitem că le vom dedica următoarea victorie a fotbaliștilor noștri”, a spus președintele clubului sibian, Teodor Birț.

 

FC Hermannstadt mulțumește Foto Universal pentru sprijinul acordat în desfășurarea acțiunii de la Școala Gimnazială „N. Iorga”.

 

19 septembrie 2017

 

Director sportiv,

Marius Lungu

0744/542636

Lasă un răspuns