FC Hermanstadt – FCSB în sferturile de finală ale Cupei României

Echipa sibiană va întâlni vicecampioana României, FCSB, în sferturile de finală ale Cupei României, s-a stabilit astăzi, la Casa Fotbalului, unde a avut loc tragerea la sorți. FC Hermannstadt a fost desemnată gazda acestei întâlniri, dar mai mult ca sigur că, pentru ca meciul să se poată disputa pe Stadionul „Municipal”, clubul nostru va trebui să închirieze o instalație de nocturnă mobilă.

Președintele clubului, Teodor Birț, a declarat, imediat după tragerea la sorți, că ia serios în calcul închirierea unei instalații de nocturnă pentru ca meciul cu FCSB să se desfășoare pe Stadionul „Municipal”. Birț a mai spus că și-ar fi dorit ca „alb-roșii” să întâlnească pe Gaz Metan Mediaș în această fază a competiției, dar și că este convins că sibienii merită să vadă vicecampioana României pe „Municipal”. „Luăm serios în calcul posibilitatea de a închiria o instalație de nocturnă mobilă. Dacă o vom face, probabil prețul biletelor va crește puțin, dar sunt convins că suporterii vor lua cu asalt tribunele Stadionului „Municipal” și de data aceasta, pentru că nu în fiecare zi au posibilitatea de a o vedea pe FCSB în orașul lor. Sibienii merită o astfel de întâlnire. Mi-aș fi dorit să jucăm cu Gaz Metan, pentru că am fi avut șanse mai mari să ajungem în semifinale, dar vom face tot posibilul să mai producem încă o surpriză în Cupa României – după ce am eliminat deținătoarea trofeului și a Supercupei României, FC Voluntari, în șaisprezecimi, și pe Juventus București, în optimi – chiar dacă va fi infinit mai greu cu FCSB. Surprize însă s-au mai văzut în această competiție”, a declarat Teodor Birț.

Meciurile din faza sferturilor de finală este programată în perioada 27 febaruarie – 1 martie, cu începere de la ora 13:30, cu excepția partidelor televizate.

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care partidele din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Celelalte trei meciuri din sferturile de finală ale Cupei României sunt CS Universitatea Craiova – Dinamo București, Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu și Politehnica Iași – FC Botoșani.

 FC Hermanstadt în sferturile Cupei României

11 ianuarie 2018

 

Director sportiv,

Marius Lungu

0744/542636

Lasă un răspuns