FC Hermannstadt va avea, în premieră, galerie la meciul cu ASU Poli Timişoara

Preşedintele clubului sibian, Teodor Birţ, a salutat, într-o conferinţă de presă, iniţiativa suporterilor de a se constitui în galerie. Pentru prima dată la un meci din Liga 2 FC Hermannstadt va fi încurajată de pe margine în mod organizat de fani. Astfel, spectacolul în tribunele Stadionului „Municipal” la jocul de sâmbătă, 9 septembrie, este asigurat, formaţia vizitatoare, ASU Poli Timişoara, venind la Sibiu însoţită, de asemenea, de o galerie numeroasă. „Începând cu jocul de sâmbătă vom avea galerie. Este un lucru deosebit! Galeria este elementul de care aveam nevoie ca să fim o echipă împlinită. Este cunoscut faptul că, în unele momente mai dificile, încurajările din tribune sunt binevenite. Galeria contribuie, în mare măsură, la atmosfera spectacolului de pe teren, pentru că jocul de fotbal ar trebui să fie, până la urmă, un spectacol pentru cei care-l urmăresc, lăsând la o parte rezultatul sportiv. Ne bucurăm că am reuşit să-i convingem pe iubitorii de fotbal care doresc să facă parte din această galerie. Sunt convins că vor fi alături de noi, că ne vor susţine, iar acest lucru se va vedea pe teren şi în rezultatele pe care le vom avea. (…) Întâlnim un adversar de tradiţie în fotbalul românesc. Jucăm cu Poli Timişoara, echipă care va veni însoţită de fani. Probabil, la nivelul Ligii 2, Poli Timişoara are cea mai numeroasă galerie, iar suporterii o însoţesc peste tot, în toate deplasările”, a declarat Birţ.

„E greu să ajungi sus, dar şi mai greu e să te menţii”

Oficialul grupării de pe „Municipal” a mai remarcat saltul făcut de „alb-roşii” în fotoliul de lider al clasamentului Ligii 2, dar totodată a spus că această clasare îi obligă şi mai mult pe jucători şi cei din staff-ul tehnic. „Începând cu etapa trecută suntem liderul acestei competiţii. Din punctul nostru de vedere, este un lucru foarte bun, dar care totodată ne obligă în continuare să ne menţinem acolo. Pentru mine este foarte clar că este greu să ajungi sus, dar este şi mai greu să te menţii. Din această cauză încercăm, pe cât posibil, să nu ne îmbătăm cu acest miraj al locului întâi. Din contră, să încercăm să tratăm fiecare joc cu maximă seriozitate astfel încât să dovedim că dacă am ajuns acolo nu a fost o îmtâmplare, din contră, a fost rodul muncii jucătorilor şi antrenorilor deopotrivă”, a adăugat preşedintele FC Hermannstadt.

Alex Pelici, suspendat două etape

La mijlocul acestei săptămâni, antrenorul principal al lui FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, şi-a aflat pedeapsa pentru eliminarea din meciul cu UTA Arad, din etapa a V-a. Tehnicianul a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru două etape.

Preşedintele Teodor Birţ consideră că decizia comisiei respective a FRF este puţin exagerată, având în vedere că Pelici e la prima abatere de acest gen, dar a adăugat că nu va fi făcută contestaţie, iar antrenorul principal va urmări din tribună şi meciul cu ASU Poli Timişoara.

„Comisia de Disciplină l-a suspendat două etape pe antrenorul principal (n.a. Alex Pelici), astfel încât şi la meciul de sâmbătă va trebui să stea în tribună. Asta e decizia celor din comisie… A fost prima lui abatere, şi-a cerut scuze imediat după meci, dar dacă dânşii au considerat că aşa merită… Avem deplină întredere în Florin Berţa şi în Eugen Beza. Sunt convins că vor reuşi să îi impulsioneze de pe margine pe jucători, iar Alex Pelici va pregăti la fel de bine meciul, ca şi pe celelalte. Este vorba de încadrarea pe care au considerat să o aplice cei din comisie. La încadrarea respectivă pedeapsa e de două etape, plus amendă”, a mai spus Birţ.

Florin Berţa, antrenorul cu portarii, care a reprezentat staff-ul tehnic în conferinţa de presă de astăzi, i-a felicitat pe jucători pentru prestaţia din etapa precedentă, când FC Hermannstadt a câştigat cu 3-1 la Motru meciul cu Pandurii Tg. Jiu. Totodată, Berţa a avut cuvinte de laudă la adresa lui Horaţiu Moldovan, portarul care a debutat cu această ocazie în Liga 2. „Felicit echipa! Suntem pe un drum bun, dar totodată suntem conştienţi că încă nu am realizat nimic. Băieţii sunt cu un moral foarte bun, simţim asta la antrenamente. Sunt motivaţi, iar asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere pentru următoarele etape. Îl felicit şi pe Horaţiu pentru debutul de la Motru. A dat dovadă de maturitate, chiar dacă a fost primul lui joc la acest nivel”, a declarat Berţa.

Despre meciul cu Pandurii şi debutul în Liga 2 a vorbit şi Horaţiu Moldovan: „A fost un joc bun pentru noi. Victoria e importantă. Mă bucur pentru debutul în Liga 2. Sper să o ţinem tot aşa, pe o pantă ascendentă, să ne menţinem pe primul loc. Cu Pandurii am avut puţine emoţii, la început, dar mi-au trecut repede. Sunt jucător profesionist. De asta sunt plătit, să îmi fac datoria de fiecare dată când se apelează la mine”.

Un alt component al lotului echipei FC Hermannstadt, Cosmin Neagu, este bucuros pentru faptul că are, în sfârşit, drept de joc. Vârful de atac este convins că echipele pe care le vor întâlni de acum încolo sibienii se vor mobiliza şi mai mult având în vedere că vor juca împotriva liderului. „M-am bucurat pentru că, în sfârşit, am putut juca. Am stat destul de mult timp deoparte, doar m-am antrenat. Mi-a fost destul de greu. Cel mai important este că echipa câştigă, avem victorii, avem continuitate. (…) Suntem pe primul loc, iar adversarii pe care-i vom întâlni în meciurile următoare se vor mobiliza mai mult, vor încerca să abordeze altfel meciurile cu noi… Dar o e motivaţie în plus pentru noi. Vom încerca să câştigăm, acesta e obiectivul nostru meci de meci. Sper să ne menţinem pe primul loc”, a spus Neagu.

FC Hermannstadt şi ASU Politehnica Timişoara se întâlnesc sâmbătă, de la ora 16:00, pe Stadionul „Municipal” din Sibiu într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Ligii 2. Echipa sibiană este lider, cu 15 puncte din 18 posibile, iar bănăţenii, cu 12 puncte, ocupă locul 4.

Înregistrarea integrală a conferinței de presă de astăzi o puteți găsi AICI:

 

7 septembrie 2017

 

 

Director sportiv,

Marius Lungu

0744/542636

Lasă un răspuns