FC Hermannstadt şi-a reluat pregătirile

Echipa sibiană a început pregătirile pentru cele 17 etape care au mai rămas de disputat din actualul sezon al Ligii 2. Miercuri, de la ora 15:00, antrenorii secunzi Eugen Beza şi Florin Berţa au condus primul antrenament, unul de reacomodare la efort, pe terenul doi al Stadionului „Municipal”.

Joi şi vineri, 11-12 ianuarie, „alb-roşii” vor efectua vizita medicală, iar de marţi, 16 ianuarie, vor intra într-un prim cantonament, în localitate, până pe 26 ianuarie.

După cantonamentul centralizat de la Sibiu, FC Hermannstadt va pleca, la finalul acestei luni, într-un alt stagiu de pregătire, în Antalya.

La reunirea lotului au fost prezenţi şi trei jucători noi. Este vorba despre Olivian Surugiu, un mijlocaş care a evoluat ultima dată la Gaz Metan Mediaş, Alexandru Coman – venit de la CS Baloteşti – şi portarul Angel Baumann (Interstar).

„La capitolul veniri ar mai putea apărea câteva nume noi, dar suntem mulţumiţi de lotul pe care-l avem la dispoziţie. Ne vom lupta la promovare cu Dunărea Călăraşi şi Chindia. Nici cei de la CS Afumaţi nu şi-au luat gândul de la promovare. Eu unul cred că şi cei de la ASU Poli vor avea un cuvânt greu de spus”, a declarat antrenorul Eugen Beza.

Legat de transferuri, preşedintele clubului sibian, Teodor Birţ, a declarat că există tratative cu mai mulţi jucători cu experienţă, care au în palmares meciuri în Liga 1. „Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători. Încercăm să acoperim posturile unde am avut de suferit în primele 21 de etape”, a spus Birţ.

Oficialul clubului sibian le-a vorbit jucătorilor în vestiar, înaintea primului antrenament din acest an. Teodor Birţ a amintit cu această ocazie despre sprijinul pe care-l primeşte echipa din partea Primăriei Municipiului Sibiu şi despre lucrările care vor demara în primăvară atât la Stadionul „Municipal”, cât şi în zona „Obor”. Preşedintele FC Hermannstadt a mai adăugat că echipa are asigurate toate condiţiile pentru a obţine, în vară, cea de-a treia promovare consecutivă, cea în Liga 1. „Suntem în fața unui nou început. Începând din acest an vom avea o finanţare considerabilă din partea Primăriei Sibiu. Va fi o perioadă mai puţin bună din punct de vedere al stadionului, în sensul în care acesta va intra în reparaţii odată cu începerea returului. Acum se lucrează la partea de proiectare. Asta înseamnă că vom avea ceva mai puţini spectatori, dar am considerat că e bine să facem aceste lucrări acum, iar la vară să avem cel puţin tribuna întâi reparată. Vor fi demolate tribuna a doua şi peluza din stânga, se vor efectua lucrări la suprafaţa de joc. Sper ca, în această vară, să schimbăm întreaga suprafaţă, să punem instalaţia de încălzire sub teren. Vor fi schimbate băncile, vor fi montate instalaţia de nocturnă şi tabela electronică, astfel încât să avem un stadion de Liga 1. Tot în această perioadă vor începe lucrările şi la „Obor”. Acolo vom avea, începând din vară, o bază de pregătire cu câte un teren sintetic şi unul de iarbă. Din punctul meu de vedere, sunt toate premisele pentru a ne atinge obiectivul. Mai departe depinde doar de noi, de cei din staff-ul tehnic şi de jucători pentru a ne îndeplini visul acesta, de a promova în Liga 1”, a afirmat Teodor Birţ.

„Am venit la o echipă care are şanse foarte mari să promoveze. Îmi doresc ca, din vară, să joc din nou în Liga 1. Colegii m-au primit foarte bine, sper să mă integrez foarte repede. Pe o parte dintre ei îi cunoşteam. Am mai jucat cu Alex Coman, Sabin Lupu, cu Andrei Hergheligiu la Universitatea… Cred că vom reuşi să ne impunem în lupta pentru promovare, vom termina pe primul loc, pentru că avem o echipă mult mai puternică decât celelalte oponente”, a declarat unul dintre cei doi jucători transferaţi în această iarnă, Olivian Surugiu.

„Nu am fost greu de convins să vin la Sibiu. În ziua în care m-am întâlnit cu oficialii clubului FC Hermannstadt am şi bătut palma. Am fost coleg cu Bogdan Rusu şi Pamfile. Am făcut antrenamente şi alături de Iulian Popa. Îi cunosc pe câţiva dintre băieţi. Cred că o să fie un an bun. Nu am mai lucrat cu antrenorul Alexandru Pelici. Am auzit lucruri foarte bune despre el şi mă bucur că am acum ocazia să lucrez cu dânsul. Sper să ne îndeplinim obiectivul. Cred că noi şi Călăraşiul ne vom bate la promovare”, a afirmat, la rândul său, Alexandru Coman, mijlocaşul transferat de la CS Baloteşti.

FC Hermannstadt ocupă, după 21 de etape, locul secund în clasamentul Ligii 2. Reamintim că, la finalul sezonului, ocupantele primelor două locuri vor promova direct în Liga 1, iar echipa situată pe locul 3 va susţine barajul cu ocupanta locului 12 din primul eşalon.

10 ianuarie 2018

 

Director sportiv,

Marius Lungu

0744/542636

Lasă un răspuns