FC Hermannstadt revine pe Stadionul ”Municipal” pentru meciul cu FC Botoșani

Echipa sibiană se întoarce pe propriul teren după deplasarea de la Iași și va juca, marți, 21 mai, de la ora 18:30, cu FC Botoșani. Partida contează pentru etapa a XII-a a play-out-ului Ligii 1 Betano.

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că echipa sa are un program extrem de încărcat, motiv pentru care, în meciul cu CSM Politehnica, de sâmbăta trecută, a menajat mai mulți jucători. Tehnicianul a adăugat că întâlnirea cu FC Botoșani este una extrem de importantă și că este convins că, încă o dată, suporterii vor fi alături de ”alb-roșii” în număr mare.

„Venim după o deplasare grea și lungă. Important e că nu am venit cu mâna goală. Am avut aceste 3 meciuri în mai puțin de o săptămână. S-au făcut multe sacrificii, mai ales din partea băieților. Ați văzut că, la meciul de la Iași, am și menajat câțiva jucători, mă refer la Dâlbea, la Mățel… Pe Jazvic și pe Blănaru i-am băgat pe final. Nu e ușor să joci din 3 în 3 zile, nu avem lotul lui CFR, dau un exemplu, să ai 22 de jucători de același nivel la dispoziție. Îi felicit pe băieți, dar trebuie să uităm acest joc de la Iași pentru că, mâine seară, avem un meci foarte, foarte greu. Ăsta e adevărul! Botoșaniul e o echipă bună, cu jucători de valoare, s-a văzut și la meciul trecut, când a bătut Gazul. Trebuie să avem mare grijă, nu avem voie să facem pași greșiți. Mai sunt 3 meciuri. Cel de mâine e foarte important și trebuie să facem tot ce depinde de noi să câștigăm. Și, sunt sigur că băieții (…) vor face tot ce depinde de ei să câștigăm. Mâine, sunt sigur că suporterii vor fi alături de noi cum au fost și în celelalte două partide, ne vor încuraja, pentru că avem nevoie de ei. Asta s-a văzut în ultimele două jocuri de acasă, când n-am luat gol. S-a văzut și în jocul echipei, în rândul băieților, cum au jucat, cu ce dăruire și cu atitudine și determinare. Încă o dată, trebuie să avem grijă, să nu facem pași greșiți. E foarte important!”, a spus Miriuță.

Antrenorul ”alb-roșilor” a vorbit, cu această ocazie, și despre programul încărcat al echipei din ultimele etape: ”Suntem cam departe de București, așa că mai bine tac din gură. Alții joacă din 4 în 4 zile. Acum, contează mai puțin asta, trebuie să fim apți din toate punctele de vedere, să fim pozitivi și proaspeți. Și, vom fi, pentru că îi văd cât de mult își doresc acești băieți ca echipa să rămână în Divizia A. Am mare încredere!”.

Vasile Miriuță a mai adăugat că va opera mai multe modificări în formula de start. ”Suspendați nu sunt, accidentați – știm cine sunt… Mâine voi schimba, sută la sută vor intra alți jucători. Unii, care au făcut greșeli sau au făcut figurație pe teren, nici măcar nu vor prinde lotul. Mă voi baza numai pe acei jucători care-și dau viața pentru acest club. În rest… Și dacă voi sta mâine în 14 jucători, cu 3 pe bancă și 11 în teren, aceia vor fi cei despre care știu că sunt trup și suflet pentru acest club, pentru acest oraș”, a mai afirmat tehnicianul.

Ionuț Stoica, autorul golului egalizator din meciul de la Iași, terminat cu scorul de 1-1, a afirmat, în conferința de presă, că a marcat și cu ceva noroc: ”A fost șansa mea să ajungă mingea fix la mine. Este important că am luat un punct, nu am venit cu mâna goală”.

Fundașul a adăugat că programul încărcat i-a făcut pe jucători să resimtă o anumită stare de oboseală, dar că trebuie făcut tot posibilul ca aceasta să fie depășită până la ora jocului cu FC Botoșani: „Jucăm din 3 în 3 zile. Trebuie să ne recuperăm foarte repede și să fim concentrați la meciul de mâine, să scoatem maximum. Se simte oboseala acum, când jucăm din 3 în 3 zile. Venim după drumul acesta lung, la Iași, se simte oboseala”.

Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 24 de puncte, în vreme ce FC Botoșani este pe 3, cu 35 de puncte.