FC Hermannstadt primește vizita formației Concordia Chiajna de Ziua Națională a României

Echipa sibiană joacă, sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 14:00, pe Stadionul ”Trans-Sil” din Tg. Mureș, cu Concordia Chiajna, în etapa a XVII-a a Ligii 1. În tur, ilfovenii au câștigat cu 2-0.
FC Hermannstadt este neînvinsă în ultimele 4 etape de campionat, în care a adunat 10 puncte din 12 posibile. În urmă cu o săptămână, echipa sibiană a câștigat la Călărași, scor 1-0, golul victoriei fiind marcat de Lucan Dumitriu în prelungiri.
Vasile Miriuță, antrenorul principal al echipei sibiene, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că speră ca jucătorii săi să trateze și această partidă cu maximă seriozitate și să obțină alte 3 puncte. Tehnicianul a adăugat că formația pe care o vor întâlni sâmbătă ”alb-roșii”, în ciuda locului ocupat în clasament, în momentul de față, este una ”bine organizată și disciplinată”.
”Vom întâlni o echipă bună a campionatului, cu un antrenor, Dorinel Munteanu, pe care-l cunosc de mulți ani și care face treabă bună la Chiajna. Concordia e o echipă bine organizată, disciplinată. Noi venim după o serie de rezultate bune. Ultimul, obținut cu puțină șansă, la Călărași, dar e bine când crezi în tine până la final. Jucătorii, în ultimul timp, chiar au încredere în ei. Bă bucură acest lucru și sper să aibă încredere în continuare, pentru că eu, ca antrenor, chiar am mare încredere în ei. Am speranțe mari de la acest joc, dar nu trebuie să intrăm relaxați pe teren, cu gândul că am avut câteva rezultate bune și am obținut câteva puncte din deplasare. Sincer, tot în deplasare vom juca și acum. Ăsta e adevărul, nu mai spun că jucăm acasă. Jucăm în deplasare! Mi-ar fi plăcut să joc meciul acesta și la Chiajna, decât la Tg. Mureș, cu toate că nu am nimic cu cei de la Tg. Mureș. Doresc să facem un meci bun și să scoatem maximum din acest joc”, a spus Miriuță, cel care nu va conta, de data asta, pe serviciile lui Tiberiu Serediuc, accidentat în meciul cu Dunărea.
Vasile Miriuță a pregătit, pentru o scurtă perioadă, echipa din Chiajna, în urmă cu un an. ”Am fost o lună și ceva la Chiajna. M-am simțit bine acolo, chiar dacă nu au mers lucrurile cum mi-aș fi dorit. De-abia am apucat să clădesc o echipă. Într-o lună și ceva cred că am adus vreo 10 jucători. Domnul președinte Cristi Tănase, pe care-l respect, m-a ajutat cât am stat acolo, împreună cu domnul primar Minea. Am stat o lună jumătate și apoi am plecat, nu am apucat să duc la capăt reconstrucția pe care am început-o. Îi cunosc foarte bine pe Batin, pe Marc, eu i-am dus acolo. Pe Fota l-am promovat… Am mai spus, e o echipă bună, are jucători de valoare, mai ales la mijloc, mă refer la Gorobsov, Prepeliță, Marc, Batin, Grădinaru, Bărboianu… Chiar are jucători foarte, foarte buni, iar locul lor în clasament nu e edificator, ar fi putut fi mai sus. Ați văzut cum a fost și cu CFR-ul, iar CFR e CFR. Am mare încredere însă în jucătorii mei și sunt sigur că vor da totul să scoatem maximum din acest meci”, a mai spus Miriuță.
Ștefan Blănaru, unul dintre golgeterii echipei sibiene, speră să răzbune ratările din meciul disputat în tur, la Chiajna, și să înscrie sâmbătă, la Tg. Mureș. ”E o atmosferă bună. După cum știți, venim după rezultate bune. De când a venit domnul Miriuță jocul merge îmbucurător de bine. Sper să o ținem pe aceeași linie. Victoriile aduc victorii. Sper să marchez. Pe un atacant, golurile îl țin în viață, ca să zic așa, dar mai importantă este victoria, nu contează cine marchează. Mai avem 5 partide, speră să scoatem cât mai multe puncte pentru a avea o iarnă liniștită”, a declarat atacantul echipei FC Hermannstadt.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 1, cu 18 puncte, în vreme ce Concordia ste pe 12, cu 17 puncte.