FC Hermannstadt, prima victorie în deplasare, în Liga 1

Echipa sibiană a încheiat turul sezonului regulat cu o victorie. Vineri seara, FC Hermannstadt s-a impus cu 2-0 la Iași, în fața echipei locale Politehnica. Acesta este primul succes al ”alb-roșilor” în deplasare, în Liga 1.
Ambele goluri au fost marcate în prima parte a meciului. Scorul a fost deschis de Juvhel Tsoumou în minutul 22, care a reluat la colțul lung după ce a câștigat duelul cu Frăsinescu. Tot el a ratat șansa de a face 2-0, în minutul 30. FC Hermannstadt a marcat din nou cu 6 minute înainte de pauză. Portarul Politehnicii, Alberto Cobrea, a respins în față șutul lui Răzvan Dâlbea, din lovitură liberă, și Lucian Dumitriu a trimis în plasă, din apropiere.
În repriza secundă ambele echipe și-au creat alte câteva oportunități de a mai înscrie, dar scorul a rămas cel stabilit înainte de pauză. Cea mai mare dintre acestea i-a aparținut ieșeanului Andrei Cristea, care a trimis în transversală, în finalul întâlnirii.
Antrenorul Vasile Miriuță a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Tiberiu Serediuc, Nemanja Mijuskovic, Ionuț Stoica, Alexandru Dandea, Daniel Tătar – Ilja Antonov (Petrișor Petrescu – min. 88), Răzvan Dâlbea (cpt.), Lucian Dumitriu (Pedro Moreira – min. 80) – Juvhel Tsoumou, Ștefan Blănaru (Bogdan Rusu – min. 72).
În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt acumulează 11 puncte. Echipa sibiană se menține pe locul 13 în clasamentul Ligii 1.
FC Hermannstadt joacă, marți, 30 octombrie, de la ora 16:300, pe Stadionul ”Trans-Sil” din Tg. Mureș, cu FC Voluntari, în optimile de finală ale Cupei României. Apoi, în prima etapă a returului, echipa sibiană joacă pe terenul formației Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Partida este programată sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18:00.