FC Hermannstadt pleacă, duminică dimineața, în Slovenia

După câteva zile de pregătire în localitate, echipa sibiană se va deplasa în Slovenia pentru un cantonament de două săptămâni, în cadrul căruia va susține și 4 meciuri amicale, toate cu adversari din primul eșalon. În lotul deplasat se vor regăsi și cei 4 jucători transferați în această vară.
FC Hermannstadt începe cea de-a doua perioadă de pregătire de dinaintea debutului noii ediții de campionat. Duminica, fotbaliștii sibieni vor pleca în Slovenia, la Terme Zrece, unde vor efectua un cantonament de două săptămâni la Hotel Vital, un stabiliment de 4 stele. În această perioadă, ”alb-roșii” au programate patru meciuri de verificare, toate cu echipe din primul eșalon.
Primul amical va fi cel de pe 27 iunie, cu Kukesi, vicecampioana Albaniei, urmat de cel cu Vardar Skopje din Macedonia, ocupanta locului 2 la finalul sezonului 2017/2018, programat două zile mai târziu. Ambele echipe vor juca în sezonul viitor al Europa League.
Pe 3 iulie, “alb-roşii” o vor întâlni Ural, ocupanta locului 12 în primul eşalon din Rusia, iar pe 5 iulie, pe Domzale, locul 3 în prima divizie din Slovenia, de asemenea participantă în Europa League.
În lotul care va face deplasarea în Slovenia se vor regăsi și cei patru jucători transferați în această vară. Este vorba despre Alexandru Dandea, congolezul Tsoumou Juvhel, estonianul Ilja Antonov şi Radu Zaharia. De asemenea, în lot a fost inclus și Răzvan Began, un portar în vârstă de 21 de ani, venit de la Foresta Suceava.
”Sunt mulțumit de transferurile făcute în această vară. Sunt jucătorii pe care i-am dorit. Cu siguranță aduc un plus de valoare lotului. Ne dorim ca Boboc și Crișan să continue la Sibiu. Dacă se vor întoarce, probabil că vom mai transfera doar încă unul sau doi jucători. Echipa pleacă acum în cantonamentul din Slovenia, unde va întâlni echipe bune din campionatele de unde provin. Sperăm ca acest cantonament să fie unul reușit și să își atingă scopul, echipa să facă o pregătire cât mai bună pentru a ne prezenta cât mai bine la debutul noului sezon”, a declarat președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț. Acesta a mai adăugat că speră ca echipa să evolueze pe Stadionul ”Municipal” încă din prima etapă: ”Ne punem speranțe că lucrările la tribuna mare a arenei vor fi finalizate la data stabilită și vom juca la Sibiu meciul din prima etapă”.

Pelici, mulțumit de transferuri
Înaintea plecării spre Terme Zrece, Alexandru Pelici, antrenorul principal al echipei sibiene, a vorbit despre prima parte a pregătirii pentru noul sezon și despre adversarii pe care FC Hermannstadt îi va întâlni în Slovenia. ”Suntem în grafic. Am făcut o perioadă de acumulări fizice. Ne-a ajutat faptul că vacanța a fost una scurtă, jucătorii nu au pierdut prea mult din pregătirea pe care au avut-o, iar asta e bine. Urmează cele două săptămâni de cantonament, unde vom încerca să îmbinăm pregătirea fizică cu cea tehnico-tactică, să-i integrăm cât mai repede pe jucătorii nou-veniți, să înțeleagă ceea ce ne dorim de la ei. Vom avea și patru teste extrem de utile din punctul nostru de vedere, cu echipe extrem de puternice, jocuri care ne vor arăta unde suntem în acest moment, în comparație cu unele echipe care participă în Europa League sau care sunt pe podiumul campionatelor în care evoluează”, a declarat Pelici.
Tehnicianul s-a declarat mulțumit de jucătorii transferați în această vară, adăugând totodată că speră ca Radu Crișan și Robert Boboc, cei doi jucători împrumutați în sezonul precedent de la Astra Giurgiu, să continue la Sibiu. ”Sunt jucători interesanți. ”Ju” (n.a. Tsoumou Juvhel) are niște probleme de adaptare, mai trebuie să dea jos câteva kilograme, dar cred că ne va ajuta. Este un jucător de gabarit, de execuție și sperăm să ne ajute. În ceea ce îl privește pe Ilja (n.a. Antonov), el a jucat acum două săptămâni un meci oficial, deci partea fizică a lui este bună, aproape de ceea ce ne dorim. Este un jucător care vine să completeze golul din centrul terenului, să creeze o concurență pe posturi. Dandea este un jucător care nu are nevoie de multe prezentări. A fost campion al României cu Astra. Este un jucător cu experiență. Zaharia, care a fost și pe la Mediaș, vine să completeze zona fundașilor laterali și nu numai, pentru că poate juca pe mai multe poziții. A mai venit Began, al treilea portar sub vârstă, pe care, încercăm să îl integrăm cât de repede putem, să poată intra și el în pregătire alături de Florin (n.a. Berța, antrenorul cu portarii) și de ceilalți doi, Cătălin Căbuz și Toma Niga. Cred că vor mai veni și alți jucători. Încercăm să găsim jucători care să ne ajute și să creeze în plus valoare în cadrul echipei. Mai avem nevoie de jucători de bandă, să creăm o concurență bună în zonele mijlocașilor sau atacanților laterali. Totodată, așteptăm un răspuns în ceea ce-i privește pe cei doi plecați, Crișan și Boboc. Dacă va exista posibilitatea ca ei să se întoarcă, ar fi foarte bine pentru noi”, a mai spus Pelici.

Lasă un răspuns