FC Hermannstadt joacă, sâmbătă, pe terenul campioanei CFR Cluj

După victoria obținută în fața Universității Craiova, scor 2-1, la Tg. Mureș, în urma căreia și-au trecut în palmares primele puncte din actualul sezon, fotbaliștii sibieni se deplasează la Cluj, unde o vor întâlni pe campioana en-titre, CFR. Partida este programată sâmbătă, 10 august, de la ora 21:00, pe Stadionul ”Dr. C-tin Rădulescu”.

Înaintea acestei partide, antrenorul Costel Enache a declarat, într-o conferință de presă, că este încrezător în obținerea unui rezultat pozitiv la Cluj.

„Obiectivele sunt clare pentru noi, să formăm un grup puternic, să etalăm un joc consistent și – foarte, foarte important – să fim și eficienți. Asta înseamnă că trebuie să acumulăm puncte. Încă o dată subliniez faptul că sunt într-o situație destul de delicată, avem un lot foarte echilibrat, e destul de greu să alegem jucătorii, un prim „unsprezece” sau primii 18. Cred că, de fapt, asta este forța noastră. Sunt momente în care, în cadrul unui lot, apar probleme de suspendare sau accidentări – Doamne ferește!, sunt inevitabile în activitatea noastră. Sunt convins că lucrul ăsta nu se va observa, pentru că grupul nostru este destul de echilibrat. Sper ca un rezultat bun să ne dea încredere și energie pentru următoarele meciuri. Chiar dacă meciul următor pare foarte greu de abordat, eu am foarte mare încredere în acest meci, nu neapărat pentru faptul că adversarul e setat pe o altă competiție. Încrederea vine din cadrul grupului nostru, pentru că văd seriozitate la antrenamente, văd un grup responsabil și lucrurile astea sunt argumente pentru rezultate bune”, a afirmat Enache.

Tehnicianul a punctat, cu această ocazie, că CFR-ul pornește cu prima șansă în jocul cu FC Hermannstadt, dar că sibienii pornesc încrezători în meciul de pe „Dr. C-tin Rădulescu”.

„Trebuie să fim realiști și corecți. Nu suntem încă echipa care să fie cotată favorită într-un joc cu CFR. Adversarii noștri pleacă cu prima șansă, asta e realitatea. În schimb, alea 2, 3, 5 procente, 10 sau 50, câte or fi, ne aparțin și trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru ele. Nu plecăm cu o teamă de joc, nu plecăm nici măcar cu „Hai că poate iese ceva!”. E o competiție, e un joc și mergem cu toată încrederea. Respectăm adversarul, îi știm statutul, dar vrem să fim corecți cu noi și să ne jucăm șansa”, a mai spus Enache.

Căpitanul echipei FC Hermannstadt, Răzvan Dâlbea, crede că victoria obținută în fața Universității Craiova este un rezultat care le dă sibienilor încredere.

„Întâlnim campioana României, o echipă solidă, cu jucători cu mare experiență și de valoare, dar asta nu ne face să nu ne dorim victoria. Mergem încrezători, mai ales după ultimul rezultat. Am reușit în sfârșit să spargem gheața, așa cum ne doream cu toții, și privim cu încredere meciul care urmează”, a spus Dâlbea.

Înaintea acestei partide, CFR Cluj ocupă locul secund în clasament, cu 10 puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 10, cu 3 puncte.