FC Hermannstadt joacă, sâmbătă, cu Politehnica Iași, în deplasare. Miriuță, antrenor principal: ”Ne dorim să câștigăm!”

FC Hermannstadt încheie turul sezonului regulat cu o deplasare la Iași. Înaintea acestui meci, Vasile Miriuță, antrenorul principal al echipei sibiene, speră ca jucătorii săi ”să spargă gheața” și spune că își dorește o victorie pe terenul Politehnicii, chiar dacă aceasta a lăsat o impresie bună, în etapa trecută, pe terenul campioanei CFR Cluj.
”Ne deplasăm la Iași, unde ne așteaptă un meci foarte greu. Toate meciurile sunt grele, știm cu toții, indiferent de adversar. I-am văzut pe ieșeni săptămâna trecută, au făcut un meci foarte bun la CFR Cluj. Iașiul e o echipă cu jucători de valoare și care are un antrenor, pe Flavius Stoican, care face o treabă bună acolo. Eu am început cu stângul. Din păcate, nu am reușit contra Astrei Giurgiu să obținem un rezultat pozitiv, așa cum ne-am dorit cu toții. Au fost niște greșeli individuale. Sperăm să nu le mai facem pe viitor. Ne dorim să câștigăm la Iași, pentru că trebuie, încet, încet să strângem puncte. Nu mai avem timp. (…) Am lucrat și săptămâna asta mult la finalizare. Ați văzut, jucăm alt sistem. Nu putem spune că n-am avut ocazii cu Astra, am avut trei ocazii uriașe. Nu am marcat! Suferim acolo, dar să sperăm că vom sparge gheața”, a spus Miriuță într-o conferință de presă.
Mai multe absențe
Vasile Miriuță a mai declarat că mai mulți jucători folosiți din primul minut cu Astra, în urmă cu o săptămână, sunt indisponibili. În plus, tehnicianul nu se va putea baza nici pe cei doi portughezi transferați în urmă cu două săptămâni.
”Din păcate, îmi vor lipsi trei dintre jucătorii care au fost titulari la meciul cu Astra. Unii s-au îmbolnăvit subit, iar alții, în ultima zi, au acuzat niște dureri, așa că mă voi duce la luptă cu cine își dorește, la fel ca și mine, ca echipa să rămână în Liga 1. Am mai spus-o, am venit aici cu gânduri bune, cu sufletul. Cei care vor dori să lupte alături de mine, să scăpăm echipa de la retrogradare, vor rămâne. Cei care se accidentează subit, sau fac febră, vor rămâne acasă sau nu vor mai face parte din lot, ori din gândirea mea pentru viitor. Din păcate, portughezii sunt în urmă cu pregătirea fizică. Când nu joci 4-5 luni, degeaba te antrenezi singur. Nu au ritm de joc, așa că va trebui să așteptăm”, a mai spus Miriuță.
Căbuz: ”Trebuie să strângem puncte”
Internaționalul de tineret Cătălin Căbuz a afirmat, cu această ocazie, că jucătorii transferați în această toamnă s-au integrat, iar acum trebuie făcut tot posibilul să apară și rezultatele.
”Este o atmosferă bună în lot. S-au integrat și cei nou-veniți. Acum, trebuie să strângem încet, încet cât mai multe puncte, să scoatem rezultate bune la fiecare meci”, a spus portarul.
Căbuz a mai adăugat că își dorește să facă parte din lotul cu care va aborda selecționata de tineret a României turneul final al Campionatului European din 2019, după ce a participat la meciurile din preliminarii. ”Această calificare mă motivează și pe mine. Campionatul European se va ține la anul, în vară. Vreau să fiu acolo și, dacă se va conta pe mine, să dau tot ce e mai bun”, a completat Căbuz.
Partida dintre Politehnica Iași și FC Hermannstadt va avea loc vineri, 26 octombrie, de la ora 18:00. Înaintea acestui meci, echipa sibiană ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 8 puncte, în vreme ce Politehnica este pe 10, cu 14 puncte.