FC Hermannstadt joacă, sâmbătă, 9 martie, la Pitești, cu Gaz Metan Mediaș, în prima etapă a play-out-ului

Prima etapă a play-out-ului programează întâlnirea dintre cele două echipe din județul Sibiu, FC Hermannstadt și Gaz Metan. Meciul va avea loc sâmbătă, 9 martie, de la ora 13:00, pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.
Vasile Miriuță, antrenorul principal al echipei sibiene, a declarat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi au un moral bun înaintea acestei partide după ce, duminica trecută, au câștigat întâlnirea cu Politehnica Iași, scor 2-0. Tehnicianul ”alb-roșilor” a avut cuvinte de laudă la adresa viitorului adversar.
”Îi vom întâlni pe vecinii noștri, de la 60 de kilometri. Mediașul e o echipă cu un antrenor bun, cu jucători de valoare, chiar dacă multă lume spune că n-a câștigat de câteva meciuri. A făcut o partidă bună la Botoșani, a avut o repriză a doua bună cu Călărașiul… Un adversar foarte periculos și dificil. Noi, în schimb, după acele înfrângeri cu primele clasate, exceptând meciul de Cupă, cu Viitorul, și egalul cu CFR-ul, am făcut o partidă bună cu Iașiul. Chiar mă bucur că băieții și-au dat seama că a început play-out-ul pentru noi și că întâlnim echipe de valoare apropiată în play-out. A fost o victorie muncită cu Iașiul, binevenită, mai ales pentru ei, din punct de vedere psihic. Mă pun și eu în locul lor, se gândeau la ce se întâmplă dacă nu batem Iașiul… Așa, și-au dat și ei seama că ne putem bate de la egal la egal cu aceste echipe rămase în play-out, cu oricare dintre ele. (…) Edi (n.a. Iordănescu) e un antrenor bun, pe care-l respect. Pe unde a fost, a făcut treabă bună, la Tg. Jiu, la Astra… La Mediaș, nu-i ușor să iei din mers o echipă, știm cu toții… Mediașul e o echipă solidă, are forță. Marius Constantin e un fundaș extraordinar, chiar dacă e mai… experimentat, să nu zic mai în vârstă. Rondon, Crețu – jucător foarte bun de bandă, face toată banda dreaptă… Luis Aurelio, Ivanov… Au jucători foarte buni. Pentru nivelul Ligii 1, sunt foarte buni”, a spus Miriuță.
Antrenorul echipei FC Hermannstadt a adăugat că nu ar fi fost de acord ca meciul cu Gaz Metan să se dispute la Mediaș, fiind cunoscut faptul că, în trecut, în mai multe rânduri oficialii sibieni și-au exprimat intenția de a juca partidele considerate pe teren propriu pe stadionul gaziștilor, dar s-au lovit de refuzul acestora de fiecare dată: ”Vă spun sincer, și dacă ziceau cei de la Mediaș să jucăm acolo, tot îi mutam la Pitești. Dacă trebuie să jucăm acasă, jucăm la noi, la Pitești, de-acum încolo. Noi ne-am dorit să jucăm meciurile la Mediaș, știm cu toții, dar nu s-a putut. Chiar dacă ne-ar fi invitat și ne-ar fi dat toate încasările, aș fi jucat la Pitești. Trebuie să ne obișnuim acolo cu gazonul, să avem niște repere”.
Sergiu Popovici, mijlocașul care a marcat primul gol al echipei sibiene în meciul cu Politehnica Iași, revine la Mediaș după aproape un an de la despărțirea de Gaz Metan, petrecută în momentul transferului la Dinamo. Popovici a spus, în conferința de presă, că se va reîntâlni, cu această ocazie, cu mai mulți foști colegi de la Gaz Metan.
”Sunt câțiva colegi care au rămas acolo. Pe majoritatea îi cunosc. Însă, acum, la meciul ăsta, nu mai suntem prieteni, vom fi doar adversari. Sper să ieșim noi învingători de pe teren. La Gaz Metan am avut o perioadă bună, în care am jucat, am salvat echipa de la retrogradare, cum sper să o salvăm și aici, anul ăsta. Speră să luăm 3 puncte sâmbătă, pentru că avem mare nevoie de ele”, a spus Popovici.
Totodată, fotbalistul speră să înscrie în poarta Gazului Metan la fel cum a făcut-o în sezonul precedent, pe când îmbrăca tricoul Mediașului, în semifinale de Cupa României, cu FC Hermannstadt. ”Atunci eram la Gaz Metan, încercam să îmi fac treaba cât mai bine. Acum, sper să le dau și lor gol, sâmbătă”, a adăugat jucătorul.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt și Gaz Metan sunt vecine de clasament, sibienii ocupând locul 4, imediat deasupra gaziștilor. Ambele echipe au câte 16 puncte.