FC Hermannstadt joacă pentru rămânerea în Liga 1, duminică, pe teren propriu, cu Dunărea Călărași

Echipa sibiană va întâlni, în ultima etapă a sezonului, pe Dunărea Călărași, cealaltă nou-promovată în Liga 1. Partida va avea loc duminică, 2 iunie, de la ora 18:30, pe Stadionul ”Municipal” din Sibiu. Miza acestei confruntări este barajul pentru menținerea/promovarea în prima divizie. FC Hermannstadt are nevoie de toate cele 3 puncte pentru a continua lupta pentru rămânerea în Liga 1. În cazul unei victorii, sibienii vor disputa barajul de menținere/promovare în primul eșalon cu ocupanta locului al treilea la finalul actualului sezon al Ligii 2, care se va stabili tot duminică, 2 iunie, între Universitatea Cluj-Napoca și Petrolul Ploiești.

Înaintea meciului cu Dunărea Călărași, antrenorul Vasile Miriuță a ținut să-și felicite jucătorii pentru parcursul din actualul sezon, chiar dacă echipa se află într-o situație dificilă. Miriuță este convins că nu va retrograda cu FC Hermannstadt.

„Este o adevărată finală pentru rămânerea în Divizia A (n.a. Liga 1). Țin încă o dată să îmi felicit jucătorii pentru că am ajuns până aici, cu toate că poate multă lume va zice că iar sunt nebun și că vorbesc prostii. E o minune că s-a ajuns până aici, la ce s-a întâmplat anul acesta. Nu mai vreau să intru în detalii. Încă o dată, felicitări acestor jucători pe care îi antrenez. Sunt mândru de ei și sunt sigur că mă vor răsplăti, atât pe mine, cât și pe staff și pe suporterii care vor umple stadionul, duminică seara, de la 18:30. E o minune că s-a ajuns până aici, la ce condiții au fost și pe unde am jucat. Îi felicit încă o dată! Bravo lor! Sunt sigur că vor juca și vor da tot ce au mai bun în ei să câștigăm meciul de duminică și să mergem la baraj. (…) Mai am contract 2 ani. Nu mă gândesc (n.a. la retrogradare). Cuvântul ăsta nu-mi place. N-am retrogradat niciodată, nici ca jucător, nici ca antrenor. Nu voi retrograda nici acum”, a declarat Miriuță.

Antrenorul sibian are probleme de lot înaintea acestei partide. „Sunt probleme mari. Ați văzut că Blănaru, în minutul 20, a ieșit accidentat la meciul cu Voluntariul. Jazvic, care va lipsi, are probleme cu tendonul lui Achile… Juvhel (n.a. Tsoumou), care a ieșit și el… Mai sunt câțiva care au unele dureri. E normal să avem aceste probleme, raportat la ultimele meciuri, 5 jocuri în ultimele mai puțin de două săptămâni. Nu sunt nici băieții roboți. Unii au avut și crampe cu Voluntariul. Nu le dau numele, dar – încă o dată – nu e vina lor. Sunt mai multe chestii de discutat, dar le voi discuta după ce batem Călărașiul”, a mai spus Miriuță.

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul echipei sibiene, Alexandru Mățel, nu ia în calcul decât varianta victoriei cu Dunărea Călărași: „Sper ca, împreună cu cei din tribună și cu staff-ul de antrenori, să-i batem pe cei de la Călărași și să ne pregătim apoi de următoarele partide”.

Înaintea acestui meci, Dunărea Călărași ocupă locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 25 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt este pe 7, cu un punct mai puțin.