FC Hermannstadt joacă, la începutul săptămânii viitoare, cu Concordia, la Chiajna

Echipa sibiană evoluează, în etapa a II-a a play-out-ului, pe terenul sintetic de la Chiajna împotriva echipei locale Concordia, ultima clasată în Liga 1.
FC Hermannstadt a pierdut, acum o săptămână, la Pitești, cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-0, iar antrenorul Vasile Miriuță speră ca, la finalul jocului cu echipa ilfoveană, sibienii să obțină primul sau primele puncte din această fază a campionatului.
”Ne așteaptă un meci foarte greu la Chiajna, pe un teren sintetic. Adi Falub (n.a. antrenorul principal al Concordiei) mi-e prieten. E un antrenor foarte bun, organizează bine echipele pe care le antrenează. Chiar dacă e pe locul pe care e, Chiajna are jucători de valoare, mă refer la Gorobsov, la Cristescu, Marc, Albu, Moussa… A făcut transferuri bune în iarnă, s-a văzut și în jocurile pe care le-a disputat, în egalul cu FCSB… Dar, avem șansa noastră și trebuie să ne trezim, să avem altă atitudine, altă determinare. (…) Am încredere în băieți, am avut tot timpul, sunt și ei responsabili, sunt preocupați și sunt sigur că vor face o partidă bună și ne vom întoarce cu punct sau puncte de acolo, cu toate că va fi foarte greu”, a declarat Miriuță într-o conferință de presă.
Miriuță nu îi va putea folosi, în meciul cu Concordia, pe Răzvan Dâlbea și Alexandru Dandea, ambii suspendați după ce au fost eliminați cu Gaz Metan, iar Ionuț Stoica este incert. Alți doi jucători, Biel Company și Pedro Moreira, sunt accidentați. ”Din păcate, am pierdut niște jucători de bază în partida cu Gaz Metan, mă refer la Dâlbea, căpitanul nostru, și la Dandea, vicecăpitanul… Stoica, nu știm încă dacă își va reveni după acel fault pe care l-a făcut Olaru. Jucătorului Gazului Metan nu i s-a dat nici măcar ”galben”. A trebuit să-l schimb la pauză, i s-a făcut genunchiul cât Casa Scânteii. Pedro (n.a. Moreiro) e deocamdată în Portugalia, încă nu e refăcut. Biel Company la fel. Sunt jucători care vor lipsi. Cei care vor intra, sunt sigur că vor da totul ca luni seara, de la ora 18:00, să ieșim învingători”, a mai spus Miriuță.
Vasile Miriuță este îngrijorat de faptul că echipa sa suferă în ofensivă. ”Cu Gazul, părerea mea, în 10 jucători am avut altă atitudine, față de prima repriză. În a doua repriză am avut și trei șanse de a marca. Singurul lucru care mă îngrijorează cel mai mult e că nu marcăm. Cu Iașiul, până să marcăm, am avut 5 ocazii. Cu Craiova, la fel, cu FCSB la fel. Cu Gazul, am avut-o de trei ori acolo, s-o băgăm în poartă. Din păcate, n-am reușit. Am mai spus-o, în play-out micile detalii pot face diferența. Echipele sunt echilibrate și o singură fază poate face diferența, cum s-a întâmplat și cu Gazul, am fost neatenți și am primit acel gol”, a adăugat tehnicianul.
Și fundașul Cătălin Pîrvulescu speră ca echipa sibiană să obțină un rezultat pozitiv la Chiajna. ”Suntem conștienți și noi că ne așteaptă un meci foarte, foarte greu. Concordia e o echipă care joacă bine acasă, cu jucători care au valoare, o echipă masivă. Încercăm să nu le dăm șansa să aibă multe lovituri libere pentru că știm că sunt foarte periculoși la fazele fixe.    Trebuie să ne facem treaba și, la finalul jocului, să ieșim cu capul sus de pe teren, să scoatem punct sau puncte”, a afirmat Pîrvulescu.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 5 în clasamentul play-out-ului, cu 16 puncte, în vreme ce Concordia este pe ultimul loc, cu 10 puncte.
Partida dintre Concordia și FC Hermannstadt se va desfășura luni, 18 martie, de la ora 18:00, la Chiajna.