FC Hermannstadt joacă în ajunul Paștelui ortodox la Călărași

În ultima etapă a turului play-out-ului Ligii 1 Betano se întâlnesc cele două echipe nou-promovate, Dunărea și FC Hermannstadt, la Călărași. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 16:00, pe Stadionul ”Ion Comșa”.
Înaintea acestui meci, antrenorul Vasile Miriuță a declarat, într-o conferință de presă, că este bucuros pentru faptul că echipa sa a arătat, în ultimele meciuri de campionat, o formă bună, chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsură. Tehnicianul ”alb-roșilor” a adăugat că, jocul de la Călărași va fi urmat de o nouă deplasare, la Mediaș, acolo unde sibienii se pot considera ca și acasă. ”În afară de Pîrvulescu, accidentat de acum două săptămâni, indisponibili nu avem. Trebuie să se opereze. A revenit și Pedro Moreira după acea recidivă. Ne așteaptă un meci enorm de greu, ca și celelalte. Toate sunt grele! E un meci de 6 puncte. Mă bucură, în primul rând, jocul arătat în ultimele două meciuri, cel de la Botoșani și cel cu Voluntariul. Trebuia să scoatem mai multe puncte. La Botoșani am avut ghinion, în minutul 94. Cu Voluntari, din păcate, n-am reușit să marcăm în minutul 94 la acea mare ocazie a lui Juvhel (n.a Tsoumou). Dar, ăsta e fotbalul! Ne așteaptă un meci de 6 puncte, pe care  trebuie să îl câștigăm, să rămână Călărașiul în spatele nostru. După aceea, știm cu toții, vom veni acasă, pentru că și jocul următor, cel de la Mediaș, părerea mea, este ca și acasă, cu sibienii în spate. Va fi cu totul altceva și pentru mine, și pentru băieți”, a spus Miriuță.
Căpitanul echipei sibiene din ultimele meciuri, Alexandru Dandea, este convins că FC Hermannstadt va putea obține cele 3 puncte la Călărași, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul regulat. ”În ultimul meci disputat la Călărași am obținut cele 3 puncte, cu puțină șansă. Sper ca, în acest meci, să spargem gheața. În ultimul timp am avut ghinion. Au fost două meciuri în care minutul 93 a fost împotriva noastră. Am încredere în băieți. Ne-am antrenat bine în ultimul timp. Mergem optimiști la Călărași, cu toate că va fi foate greu. Sunt convins că putem să obținem cele 3 puncte. Atmosfera este bună”, a afirmat Dandea.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 6 în clasamentul play-out-ului, cu 18 puncte, în vreme ce Dunărea este pe 7, cu un punct mai puțin.