FC Hermannstadt întâlnește echipa Gaz Metan Mediaș în derbiul județului

După înfrângerea din jocul cu Dinamo, scor 2-1, cu un gol primit în ultimele secunde, FC Hermannstadt revine la Tg. Mureș pentru derbiul județului Sibiu, cu Gaz Metan. Întâlnirea de pe Stadionul ”Trans-Sil” este programată sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 16:00, și contează pentru etapa a VII-a.
Înaintea acestui duel, antrenorul principal al echipei FC Hermannstadt, Alexandru Pelici, a declarat că se așteaptă la un duel interesant între Carlos Fortes, portughezul din ofensiva Gazului Metan, și defensiva sibiană. ”Va fi un duel interesant între atacantul lor care nu de mult era în atenția cluburilor mari (n.a. Carlos Fortes) și fundașii noștri centrali, sau apărarea noastră, care va trebui să dea dovadă de siguranță, de concentrare până la finalul jocului”, a spus Pelici.
”Ne aflăm înaintea unui meci care are o importanță aparte pentru că, pe lângă punctele puse în joc, reprezintă un derbi al județului Sibiu. Suntem conștienți de asta. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă bună, care acum două sau trei etape era pe primul loc. Sperăm să câștigăm, pentru că avem nevoie de punctele puse în joc”, a mai afirmat tehnicianul.
Pe lângă Juvhel Tsoumou, suspendat în urma eliminării din meciul cu Dinamo, alți trei jucători ar putea ratat meciul cu Gaz Metan. ”Din păcate, ne confruntăm cu unele probleme de lot. Pe lângă suspendarea lui Tsoumou, sunt probleme cu accidentările. N’Kololo și Hergheligiu sunt incerți. Lor li se adaugă Biel Company, care nu și-a reluat încă antrenamentele. Sperăm să reușim să facem un joc bun și să câștigăm punctele puse în joc”, a completat Alex Pelici.
Antrenorul ”alb-roșilor” nu consideră că vreuna dintre echipele care se vor afla față în față sâmbătă e favorită și crede că va avea câștig de cauză echipa care va greși mai puțin. ”Nu știu dacă există o favorită certă. Dacă am fi jucat la Sibiu, am fi avut un atu, din punct de vedere al suporterilor, care ar fi fost – sunt convins – în număr mare la acest joc. Sunt două vecine de clasament. Datele problemei s-au schimbat acum, suntem și noi în Liga 1. Gaz Metan are în componență jucători buni. Nu de mult unii dintre ei erau în atenția cluburilor mari. Pe undeva este un echilibru. Cred că echipa ai cărei jucători vor fi mai determinați va avea câștig de cauză. Și care va greși mai puțin”, a mai declarat tehnicianul.
Mijlocașul Petrișor Petrescu a fost unul dintre remarcații meciului din manșa secundă a semifinalelor Cupei României, dintre cele două echipe, desfășurat în primăvară, la Mediaș. Petrescu a înscris atunci un gol în victoria cu 3-2 a sibienilor, contribuind la calificarea FC Hermannstadt în finală. ”Mi-aș dori din tot sufletul să se repete soarta acelui meci, eu să marchez, iar echipa să câștige. Primordial acum e ca echipa să câștige punctele puse în joc, pentru că avem mare nevoie de ele, să ne ajute să ne clasăm cât mai sus în clasament înaintea acestei pauze competiționale”, a spus Petrescu.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 10 în clasament, cu 7 puncte, în vreme ce Gaz Metan este pe 8, cu 8 puncte.