FC Hermannstadt începe returul cu o deplasare la Sf. Gheorghe

Echipa sibiană joacă, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 18:00, la Sf. Gheorghe, cu echipa locală Sepsi OSK. Partida contează pentru prima etapă a returului sezonului regulat.
Înaintea acestui meci, antrenorul principal Vasile Miriuță a declarat că s-ar mulțumi și cu un rezultat de egalitate, având în vedere că jucătorii săi vor întâlni o echipă care este ”o forță pe teren propriu”.
”Avem o deplasare grea. Aș putea spune, chiar foarte grea, la Sepsi. Știți foarte bine, Sepsi e o echipă foarte bine așezată, puternică, joacă foarte bine acasă. Are un antrenor foarte bun, pe Eugen Neagoe, care a făcut o treabă extraordinară anul trecut, a salvat-o, a câștigat play-out-ul. Anul acesta sunt acolo, în față. Noi venim după două rezultate bune, victorie la Iași și cu Voluntariul, în Cupa României. Suntem conștienți că, sâmbătă seara, ne va aștepta un meci extrem de dificil la Sepsi. Facem tot ce depinde de noi să scoatem un rezultat bun. Personal, aș fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate. Repet, Sepsi este o forță acasă, chiar dacă a pierdut ultimul meci, cu CFR-ul, pe final. Are jucători de valoare și, părerea mea, este o forță a campionatului”, a spus Miriuță.
Tehnicianul consideră că echipa sibiană e pe drumul cel bun, după cele două victorii consecutive obținute în ultima săptămână, dar că nu a ajuns încă la nivelul pe care și-l dorește. ”Nu pot spune că suntem la 70, 80 sau 90 la sută din potențial, la cota pe care mi-aș dori-o eu, dar încet, încet ne punem pe picioare. Și dacă reușeam să câștigăm toate cele 3 meciuri pe care le-am avut, nu puteam spune: ”Ce schimbare s-a făcut!” Suntem pe drumul bun, dar să nu cădem în cealaltă parte, să rămânem la fel. În primul rând băieții, să muncească la fel ca în ultimele 3 săptămâni. În rest, nu le cer nimic”, a mai adăugat Miriuță în conferința de presă de astăzi.
Singura absență din lotul echipei FC Hermannstadt pentru meciul cu Sepsi este fundașul Nemanja Mijuskovic. Acesta e suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.
Lucian Dumitriu, unul dintre titularii echipei sibiene în ultimele două meciuri, cu Politehnica Iași și FC Voluntari, a susținut, cu această ocazie, că ultimele două rezultate le dă încredere jucătorilor FC Hermannstadt. Dumitriu a debutat în Liga 1 în meciul cu CSU Craiova, în care a fost eliminat, iar în următorul joc de campionat a reușit să înscrie unul din cele două goluri în victoria de la Iași.
”Am debutat în meciul de la Craiova, unde am avut ghinion, a fost acea eliminare. Apoi a venit jocul de la Iași, a fost foarte bine și sper să o țin tot așa.  Suntem pe o pantă ascendentă, dar mai avem mult de muncă”, a spus jucătorul.
Înaintea acestui meci, Sepsi OSK Sf. Gheorghe ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 1, cu 19 puncte, în vreme ce FC Hermanstadt este pe 13, cu 11 puncte.