FC Hermannstadt continuă seria victoriilor în Liga 2

Echipa sibiană a câștigat, astăzi, cu scorul de 1-0 meciul disputat la Timișoara, cu Ripensia, contând pentru etapa a XXX-a a Ligii 2. În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt acumulează 71 de puncte și o egalează pe Dunărea Călărași, liderul clasamentului, care joacă mâine, pe terenul celor de la Știința Miroslava.
Unicul gol al meciului cu Ripensia a fost reușit de Bogdan Rusu, în minutul 69. Atacantul a reluat cu capul în plasă un balon centrat de Alexandru Curtean.
Antrenorii Alexandru Pelici, Eugen Beza și Florin Berța au aliniat următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Mihai Stancu, Ionuț Stoica, Radu Crișan, Alexandru Coman – Robert Boboc, Cristian Danci (Alexandru Curtean – min. 66) – Andrei Hergheligiu (Petrișor Petrescu – min. 46), Cosmin Neagu, Daniel Tătar (cpt.) (Ștefan Blănaru – min. 75) – Bogdan Rusu. Au lipsit Răzvan Dâlbea, Toma Niga și Alexandru Coman, accidentați.
”A fost un meci greu, dar e bine că am reușit să îl câștigăm. Am întâlnit o echipă arțăgoasă, care încearcă să evite retrogradarea. În rândul băieților noștri s-a făcut simțită oboseala, pentru că nu e ușor să joci trei meciuri în 6 zile. În plus, s-a jucat pe un teren foarte tare. În prima repriză am suferit puțin din această cauză, dar în partea a doua am reușit să marcăm golul care a făcut diferența. Îi felicit pe băieți pentru această nouă victorie”, a afirmat Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt.
”Suntem bucuroși că am reușit să luăm toate 3 punctele cu Ripensia. A fost un meci dificil, al treilea pentru noi în numai 6 zile. Bine că am câștigat! Nu am făcut o primă repriză strălucită, deoarece băieții au resimțit oboseala după semifinala cu Gaz Metan. În repriza secundă am controlat meciul, am avut o posesie superioară adversarului și am reușit să le desfacem timișorenilor apărarea, în vreme ce ei s-au mulțumit cu un joc pe contraatac. Îi felicit pe băieți pentru această victorie”, a declarat antrenorul principal Alexandru Pelici.
În etapa a XXXI-a, ale cărei meciuri vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare, FC Hermannstadt va sta. Sibienii câștigă la ”masa verde” meciul cu ASA Tg. Mureș, echipă care s-a retras din campionat în iarnă. Apoi, sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 12:00, FC Hermannstadt joacă din nou în deplasare, cu Dacia Unirea Brăila.