FC Hermannstadt – Concordia Chiajna, primul meci oficial din Liga 1 al sibienilor pe Stadionul ”Municipal”

Momentul atât de mult așteptat a sosit. FC Hermannstadt se întoarce pe Stadionul ”Municipal” și va disputa, sâmbătă, 11 mai, de la ora 15:30, primul joc oficial în Liga 1 pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.
Antrenorul Vasile Miriuță a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că speră ca suporterii să fie al 12-lea jucător al echipei sale și să îi încurajeze pe ”alb-roșii” pe toată durata partidei. Tehnicianul s-a arătat deranjat de faptul că mai mulți jucători au fost apostrofați de unii suporteri acum o săptămână, la meciul cu Gaz Metan, de la Mediaș, pierdut cu 4-1.
”Momentul mult așteptat a sosit, jucăm acasă. Ne-am dorit cu toții ca acest lucru să se întâmple. Se întâmplă mâine! Mai bine mai târziu decât niciodată. Mi-a lăsat un gust amar, săptămâna trecută, meciul de la Mediaș. Normal că am fost supărați, atât eu, cât și băieții, pentru acea înfrângere. Știm cu toții că nimeni nu-și dorește să piardă. Ne-au lăsat un gust amar acei suporteri care au început să înjure jucătorii la 2-0 și după partidă. Mi-a lăsat un gust amar, în primul rând, pentru că acei jucători pe care-i antrenez, știm cu toții în ce condiții, dar nu mai contează, nu mai vreau să revin asupra problemelor care au fost. Acești jucători, Dâlbea, Petrescu, Tătar, Pîrvulescu, Stoica, Blănaru, Dumitriu au dus echipa asta din Divizia C în Divizia A. Mâine puteți să-i vedeți pe viu în Divizia A. De asta Sibiul are o echipă în Divizia A, pentru că băieții ăștia au luat-o din Divizia C și au dus-o în Divizia A. Încurajați-i pe băieții ăștia, au nevoie de voi, fiți al 12-lea jucător pentru acești băieți formidabili pe care-i antrenez, pentru că e o minune că echipa asta mai speră să rămână în Divizia A, la ce-a fost tot anul aici. Vreți să mă înjurați pe mine, cum m-ați înjurat și mi-ați cerut demisia? N-am nicio problemă! Puteți să mi-o cereți în românește, pentru că vorbesc bine românește, și în germană, pentru că aveți mulți sași aici, în Sibiu. Dacă vreți, vă învăț și în ungurește cum se înjură de mamă. Înjurați-mă pe mine, încurajați-i pe băieți. Băieții ăștia sunt din Sibiu și merită mai mult respect. Fiți alături de ei!”, a declarat Miriuță.
Răzvan Dâlbea, căpitanul echipei FC Hermannstadt, este de părere că jocul cu Concordia este unul extrem de important. Dâlbea le-a cerut suporterilor să fie alături de echipă în număr cât mai mare.
”Am așteptat mult să jucăm la Sibiu. Iată că mâine se întâmplă acest lucru, dar poate este mai puțin important momentul, e mai important meciul, pe care trebuie să îl câștigăm. Am avut discuții între noi după ultimele meciuri și chiar cred că este momentul să obținem prima victorie (n.a. în play-out), cu atât mai mult cu cât jucăm acasă. Sper să ne ajute acest lucru. Avem nevoie și de ajutorul suporterilor pentru că ei chiar sunt importanți și le mulțumim că au fost alături de noi pe parcursul acestui campionat. Avem nevoie de sprijinul lor pentru a putea să câștigăm mâine”, a afirmat Dâlbea.
Înaintea acestei partide cele două echipe sunt vecine în clasamentul play-out-ului. FC Hermannstadt ocupă locul 7, cu 19 puncte, în vreme ce Concordia este pe 8, cu 16 puncte.