FC Hermannstadt a reușit cea mai categorică victorie din sezonul 2018/2019 al Ligii 1, 4-0 cu FC Voluntari

Echipa sibiană a câștigat cu 4-0 (3-0) meciul disputat, luni seara, pe Stadionul ”Trans-Sil” din Tg. Mureș, în compania ilfovenilor de la FC Voluntari. Acesta este al doilea succes pentru FC Hermannstadt în Liga 1, după cel din etapa întâi, 1-0 cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe.
Scorul a fost deschis în minutul 29 de congolezul Juvhel Tsoumou, în premieră titularizat de antrenorul Alexandru Pelici. Alexandru Coman a recuperat o minge în marginea terenului, i-a pasat lui Tsoumou, care l-a învins pe portarul Drăghia cu un șut la colțul scurt, din marginea careului de 6 metri. Tsoumou a înscris și al doilea gol al echipei sibiene, cinci minute mai târziu. Drăghia a respins din plonjon mingea centrată de Hergheligiu exact în atacantul FC Hermannstadt, iar din acesta, aflat la 8-9 metri, a intrat în plasa porții.
Scorul primei reprize l-a stabilit Daniel Tătar cu un șut în vinclu dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri, în minutul 37.
FC Hermannstadt a jucat cu un om în plus din minutul 51, portarul echipei din Voluntari, Virgil Drăghia, fiind eliminat direct după un fault în poziție de ultim apărător asupra lui Tsoumou.
Petrișor Petrescu, jucător intrat în repriza a doua, a stabilit rezultatul final, în minutul 69, când a reluat din apropiere, cu latul, o minge trimisă în careul mic de Bogdan Rusu, un alt jucător introdus pe parcurs. Petrescu a marcat, cu această ocazie, primul său gol în Liga 1.
Victoria cu 4-0 a echipei sibiene în fața celor de la FC Voluntari este cea mai categorică înregistrată în primele 5 etape ale sezonului 2018/2019 al Ligii 1. Doar FCSB a mai reușit să câștige, cu același scor, în fața formației Politehnica Iași, pe ”Arena Națională”, în etapa a III-a.
Cu această ocazie, la FC Hermannstadt a debutat fundașul Nemanja Mijuskovic. Acesta este component al echipei naționale de seniori a Muntenegrului și probabil va face parte din lotul pentru întâlnirea cu România, din Liga Națiunilor, care se va disputa pe 7 septembrie, la Ploiești, pe Stadionul ”Ilie Oană”.
În meciul cu FC Voluntari, antrenorul Alexandru Pelici a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Alexandru Coman, Alexandru Dandea, Nemanja Mijuskovic, Daniel Tătar (Claudiu Pamfile ’80) – Ilja Antonov, Răzvan Dîlbea – Andrei Hergheligiu, Bruno Chalkiadakis, Jordan N’Kololo (Cătălin Pîrvulescu ’61) – Juvhel Tsoumou (Bogdan Rusu ’67).
În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt ocupă locul 4 în clasamentul Ligii 1, cu 7 puncte, având golaveraj pozitiv, cu 6 goluri marcate și 5 primite. Echipa sibiană face parte dintr-un pluton de 7 echipe cate au același număr de puncte.
În etapa a VI-a, FC Hermannstadt va juca în Capitală, pe stadionul din Ștefan cel Mare, cu Dinamo. Partida este programată sâmbătă, 25 august, de la ora 21:00.