FC Hermannstadt a pierdut cu 2-0 meciul cu FC Botoșani

Victoria obținută în runda inaugurală, la Tg. Mureș, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 1-0, a fost urmată de un eșec. FC Hermannstadt a cedat cu 2-0 în meciul disputat în deplasare, cu FC Botoșani.
Echipa sibiană a primit ambele goluri în urma unor faze fixe. Andrei Dumitraș a deschis scorul cu o lovitură de cap, din careul mic, după un corner executat de Mihai Roman I.
Mihai Roman II a stabilit rezultatul final, tot în urma unei lovituri de la colțul terenului, împingând balonul în plasă, din apropiere, la colțul lung.
Formația din Botoșani a trimis o dată mingea în bară prin grecul Soiledis în minutul 25.
Antrenorul Alexandru Pelici a folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Alexandru Coman, Cătălin Pîrvulescu, Alexandru Dandea, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea (cpt.), Ilja Antonov – Petrișor Petrescu (Andrei Hergheligiu ’81), Bogdan Rusu (Tsoumou Juvhel ’75), Alexandru Curtean (Jordan N’Kololo ’46) – Ștefan Blănaru.
“Ne așteptam să avem mai mult curaj. Asta ne deranjează, am fost fricoși, speriați. Nu am jucat nimic din ce ne-am propus. Am primit două goluri din faze fixe, faze ușoare. Botoșaniul putea să mai marcheze, dar am avut noroc că portarul nostru, Cătălin Căbuz, a fost în mare formă. Vom face o analiză să vedem care sunt cauzele acestei înfrângeri. Am jucat în fața unei echipe bune a campionatului, care joacă bine pe benzi, care are jucători de valoare.
E un duș rece, dar revenim acasă și sperăm să câștigăm cu Dunărea. Cred că am respectat prea mult adversarul, am fost timorați, am sperat să-i prindem pe contră sau la o fază fixă. Am avut șansă, dar nu am înscris”, a declarat antrenorul principal Alexandru Pelici la finalul partidei de la Botoșani.
În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt continuă să aibă 3 puncte în clasamentul Ligii 1.
În etapa a III-a, echipa sibiană va evolua la Tg. Mureș în compania Dunării Călărași. Partida va avea loc duminică, 5 august, de la ora 18:00.