AVANCRONICĂ ETAPA NR.17 SUPERLIGA

A.F.C.Hermannstadt va înfrunta pe teren propriu, în etapa nr. 17 din Superliga, pe cei de la Chindia Târgoviște. Confruntarea reunește echipele de la pe locul 5 (FCH), respectiv 13 (Chindia) în clasament. Sibienii vin după o victorie în deplasare (0-2) înregistrată în etapa precedentă împotriva celor de la C.S.Mioveni, echipa de pe ultimul loc în clasament. De cealaltă parte, dâmbovițenii au terminat la egalitate (2-2) pe teren propriu cu F.C.Botoșani, în etapa nr.16, după trei meciuri consecutive câștigate. Gazdele au 7 victorii (4 acasă, 3 în deplasare), 5 egaluri (1 acasă, 4 în deplasare) și 3 înfrângeri (2 acasă, 1 în deplasare) în 16 etape, dar cu un meci mai puțin disputat (restanța cu C.F.R.Cluj-Napoca). De cealaltă parte, oaspeții au 4 victorii (2 acasă, 2 depasare), 4 rezultate de egalitate (2 acasă, 2 deplasare) și 7 înfrângeri (3 acasă, 4 deplasare).

 

A.F.C.Hermannstadt a marcat 19 goluri și a primit 13. Cel mai bun marcator este atacantul Daniel Paraschiv, cu 8 goluri, urmat de mijlocașul ghanez Baba Alhassan, cu 6 goluri marcate. În topul assisturilor conduce fundașul lateral Mihai Butean, cu 4 pase de gol în 14 meciuri jucate.

 

Cei de la Chindia Târgoviște au marcat 19 goluri și au primit 21 în Superliga. În top-ul marcatorilor stă mijlocașul ofensiv Doru Popadiuc, cu 7 goluri marcate, urmat de atacantul Daniel Popa, cu 4 goluri înscrise. Acesta din urmă, însă este cel mai bun pasator din echipă în acest moment, având 3 assisturi oferite în 16 etape, fiind la egalitate la acest capitol cu mijlocașul lateral Cristian Neguț.

 

Media de vârstă a FCH este 25,5 ani, iar potrivit site-urilor de specialitate valoarea totală de piață a celor 26 de fotbaliști legitimați este de 7 milioane de euro, penultima din Superliga. Cei mai bine cotați fotbaliști sunt fundașul lateral, Mihai Butean – 600.000 euro și mijlocașul ofensiv ghanez, Baba Alhassan – 600.000 euro.

 

Media de vârstă a celor de la Chindia este sub cea a celor de la A.F.C.Hermannstadt. Cei 31 de fotbaliști legitimați aici au o medie de vârstă de 24,7 ani, iar potrivit site-urilor de specialitate valoarea totală de piață este de aproape 8 milioane de euro, antepenultima din Superliga. Cei mai bine cotați fotbaliști din lot sunt fundașul lateral Tiberiu Căpușă (24 ani – 850.000 euro) și goalkeeper-ul Cătălin Căbuz (26 ani – 650.000 euro).

 

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 12  ori în Liga 2, Cupa României și Superliga. A.F.C.Hermannstadt a câștigat 5 dintre aceste confruntări, Chindia Târgoviște 2, iar alte 5 partide s-au încheiat la egalitate.

 

Din lotul FCH sunt incerți mijlocașii Călin Popescu, Alexandru Răuță și Baba Alhassan, accidentați la antrenamentele efectuate în această săptămână.

 

În tur, în etapa nr.2 din sezonul regular, scorul a fost 1-1 (`2. Oroian, `10. Celea)

 

Partida va avea loc duminică, 6 noiembrie, ora 16:15, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș.