AVANCRONICĂ ETAPA NR.14 SUPERLIGA

A.F.C.Hermannstadt va înfrunta pe teren propriu, în etapa nr. 14 din Superliga, pe cei de la Rapid București. Confruntarea reunește două echipe aflate în fruntea clasamentului, sibienii fiind pe locul 4, cu 22 de puncte, dar cu un meci mai puțin disputat, în timp ce ,,giuleștenii” sunt pe locul 2, cu 25 de puncte după 13 etape. Oaspeții au linie de 8 victorii (5 pe teren propriu, 3 în deplasare), un rezultat de egalitate și 4 înfrângeri (toate în depalsare), iar gazdele au 6 meciuri câștigate (4 pe teren propriu, 2 în deplasare), 4 meciuri încheiate la egalitate(1 acasă, 3 în deplasare) și două înfrângeri (1 acasă, 1 deplasare).

 

Rapid București a marcat până acum 14 goluri și a primit 9 în Superliga, topul marcatorilor fiind condus de către mijocașul lateral Antonio Sefer, cu 5 goluri, urmat de atacantul croat Marko Dugandzic, 3 goluri.

 

A.F.C.Hermannstadt a marcat 16 goluri și a primit 6. Cei mai buni marcatori ai echipei sunt mijlocașul ofensiv ghanez Baba Alhassan și atacantul Daniel Paraschiv, fiecare cu câte 6 goluri.

 

Media de vârstă a FCH este 25,5 ani, iar potrivit site-urilor de specialitate valoarea totală de piață a celor 26 de fotbaliști legitimați este de 7 milioane de euro, penultima din Superliga. Cei mai bine cotați fotbaliști sunt fundașul lateral, Mihai Butean – 600.000 euro și mijlocașul ofensiv ghanez, Baba Alhassan – 600.000 euro.

 

În ceea ce privește media de vârstă a oaspeților de la Rapid București, aceasta este 25,7 ani (30 jucători), iar valoarea totală de piață este de 17.500.000 euro (transfermarkt.com), a patra medie din Superliga. Cel mai bine cotat fotbalist este goalkeeper-ul Horațiu Moldovan, 1.500.000 euro, fost component al FCH în sezonul 2017-2018.

 

Este primul meci pe care îl dispută cele două echipe, care nu s-au întâlnit vreodată până acum, nici într-un meci amical.

Pentru această confruntare, Marius Măldărășanu, antrenorul FCH, are tot lotul la dispoziție.

Partida va avea loc vineri, 14 octombrie, de la ora 21:00, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș. Cei interesați pot achiziționa bilete de pe site-ul bilete.ro, accesând acest link: https://bit.ly/3TaYSZy  sau de la casa de bilete de la Stadionul Gaz Metan, începând cu ora 19.