Arena Naţională a fost şi roşie

FC Hermannstadt a ratat șansa de a aduce în premieră trofeul Cupei României la Sibiu.

”Alb-roșii” au început curajos meciul, creându-și câteva oportunități de a deschide scorul. Scorul s-a menținut alb pâîn minutul 29, când Universitatea a înscris cu un șut la colțul lung, din margina careului de 16 metri. Rezultatul final a fost stabilit de Alexandru Mitriță, în minutul 58, atacantul reluând în plasă, din apropiere, la capătul unui contraatac.

Antrenorii Alexandru Pelici, Eugen Beza și Florin Berța au folosit următoarea formulă de echipă: Cătălin Căbuz – Alexandru Coman, Radu Crişan, Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea (cpt.) (Alexandru Curtean ’64), Robert Boboc – Andrei Hergheligiu (Cosmin Neagu ’69), Bogdan Rusu, Petrișor Petrescu – Ștefan Blănaru (Lucian Dumitriu ’77).

”Am avut un parcurs peste așteptări în acest sezon al Cupei României. Ne onorează! Am reușit să ne autodepășim. Am făcut istorie pentru Sibiu și pentru Liga 2. Până la urmă, diferența între Liga 1 și eșalonul secund s-a văzut. Este vorba despre valoarea jucătorilor. Rezultatul final a fost stabilit datorită acestei diferențe dintre jucători. Obiectivul principal, promovarea în Liga 1, l-am atins”, a declarat președintele clubului sibian, Teodor Birț.

Echipa sibiană a fost încurajată din tribunele ”Arenei Naționale” de foarte mulţi suporteri care i-au încurajat în permanență pe ”alb-roșii”. ”Am fost surprins că au fost atât de mulți suporteri sibieni în tribună. Știam încă de acum o lună, după meciul de la Mediaș, că își doresc să vină și la București în număr mare. Am fost surprins totuși când am văzut câți sunt, pentru că distanța e mare, sunt aproape 300 de kilometri, în plus era și ora târzie…Au fost la înălțime și le-au ținut cu brio piept craiovenilor, care au fost mult mai numeroși, dar ai noștri au fost mai inimoși decât ei. Nu avem cuvinte să le mulțumim. Băieții i-au simțit aproape, iar un motiv în plus pentru care au ținut cu tot dinadinsul să obțină victoria și să ridice deasupra capului trofeul a fost și pentru a le mulțimi în acest fel pentru eforturile de a-i însoți pe ”Arena Națională”. Suntem fericiți că avem atât de mulți suporteri inimoși și sufletiști”, a mai spus președintele Teodor Birț.

Sezonul nu este încheiat încă pentru FC Hermannstadt. Echipa sibiană mai are de disputat două meciuri în Liga 2. Primul este programat miercuri, 30 mai, de la ora 17:30, pe Stadionul Municipal Sibiu, cu CS Mioveni.

 

Lasă un răspuns