A.F.C.Hermannstadt vs U.T.A.Arad, etapa a VII-a, Liga 1

A.F.C.Hermannstadt joacă pe teren propriu contra celor de la U.T.A.Arad în etapa a VII-a din Liga 1. Meciul va fi unul inedit, cât și pentru faptul că este prima confruntare pe care FCH o dispută ,,acasă” în acest sezon competițional pe arena Gaz Metan din Mediaș. Acest fapt se datorează lucrărilor de reamenajare a Stadionului Municipal Sibiu. Pentru partida de duminică seara, Stanley Elbers va fi indisponibil, accidentat la genunchi, iar Soni Mustivar și Adrian Scarlatache sunt incerți, datorită unor accidentări mai vechi. Pe această listă se adaugă și fundașul stânga Raul Opruț, accidentat serios la umăr în meciul disputat de Echipa Națională U21 a României cu Malta U21. De asemenea, căpitanul Răzvan Dâlbea nu va fi inclus în lot, fiind suspendat după ce a primit cartonaș roșu la finalul partidei cu Gaz Metan.

 

,,Cred că U.T.A. a demostrat de ce a meritat să promoveze în Liga 1. Cei de la această echipă fac lucrurile realmente  foarte bine, mai ales că au suferit doar o înfrângere până acum. Sunt o echipă istorică în fotbalul românescu, iar pe lângă asta trebuie să ținem cont că toate meciurile disputate după această pauză competițională sunt foarte complicate. Trebuie să ne adaptăm cât de repede posibil să jucăm la Mediaș. Am fi fost foarte bucuroși să jucăm în continuare acasă, la Sibiu, unde ne simțim cu siguranță foarte bine, dar avem acum o nouă provocare și aceea este să ne adaptăm la Mediaș. Trebuie să infruntăm meciurile și să incepem să simtim acel stadion ca și cum ar fi propria noastră casă. Acesta este unul dintre obiectivele pe care le avem acum. În privința accidentărilor, avem niște îndoieli, niște jucători care nu sunt 100%, mai ales în defensivă, unde am avut mai multe probleme în ultimele săptămâni. Putem adăuga aici și cazul lui Raul Oprut, care s-a lovit la Naționala U21 la umăr, dar cu siguranță vom căuta cele mai bune soluții pentru a face față meciului cu U.T.A.Arad.”, a declarat Ruben Albes, antrenorul principal al A.F.C.Hermannstadt.

 

În această săptămână majoritatea testelor COVID-19, efectuate de fotbaliștii și stafful FCH, au avut un rezultat negativ, cu excepția fotbalistului depistat pozitiv cu ceva vreme în urmă. Acesta se simte în continuare foarte bine, este asimptomatic și a primit acordul specialiștilor DSP să înceapă un program de antrenamente individual, până când rezultatul testării va fi unul negativ și apoi se va alătura echipei. De altfel, de curând au fost depistate mai multe cazuri de COVID-19 în Liga 1, inclusiv trei cazuri noi la cei de la U.T.A.Arad, adversarii de duminică seara.

 

,,Vești proaste pentru fotbal, vești proaste pentru România, vești proaste pentru toată lumea că numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere. Suferim și noi împreună cu unul dintre jucătorii noștri. Trebuie să continuăm să luăm multe măsuri de precauție, să fim maturi, să fim profesioniști și să încercăm să avem grijă cât mai mult posibil.”, a declarat Ruben Albes, antrenorul principal al A.F.C.Hermannstadt.

 

În acest moment, A.F.C.Hermannstadt ocupă locul 5 în clasament, cu 9 puncte obținute în primele 6 etape. De cealaltă parte, U.T.A.Arad, echipă nou-promovată în acest sezon de Liga 1, se află pe locul 12, cu 7 puncte obținute. Partida se va disputa duminică, 18 octombrie 2020, de la ora 18:45, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș, fără spectatori în tribune și în conformitate cu regulile sanitare anti-COVID 19.