Este un banner care se desprinde într-o imagine luminoasă chiar din inima Peluzei Nord. D`acii noștri l-au avut și pe Municipal, și pe Transil, la Tg.Mureș, la Pitești și, poate cel mai important, peste tot pe unde au umblat după noi. De la Sibiu la Constanța, Craiova la Botoșani, Giurgiu și Oradea. Peste tot! Astfel de vorbe, atent așezate alb pe negru, nu sunt întâmplătoare, mai ales pentru o echipă ca a noastră sau pentru un oraș ca Sibiul.

 

În fotbalul de azi, mai nou se pune accent pe marketing, pe PR, vânzări, ticketing, advertising  sau, mai pe scurt, pe imagine. Este și acesta un semn al progresului, desigur, pentru că spre deosbire de alte domenii sportul îți oferă ocazia să te faci remarcat. Unii o fac pe teren, alții se remarcă prin tribune. Se caută emoția, trăirea unică, specială, capabilă să-l facă pe orice muritor să vibreze! Apoi privitorul devine încet-încet suporter și începe să investească în pasiunea lui. Cum spuneam – devine suporter, iar noua lui regăsire e acum stadionul. Aici este locul unde suporterul intră într-un univers în care toți cei din preajma sa gândesc și simt la fel. Toți sunt legați de aceeași pasiune, care între timp devine una pătimașă. Minunată! Este fotbalul. Repetăm: stadionul, nu tastatura de pe laptop sau smartphone…

 

Așa apar trăirile spuse și scrise, cum este și aceasta: ,,Mândru de orașul meu: Sibiu!”

 

În Sibiu fotbalul înseamnă FCH. Da, ați auzit bine – în Sibiu fotbalul înseamnă FCH! Sibiul are fotbal și va avea! Da, am retrogradat sezonul trecut… Și da, nu trece zi fără să privim în trecut și să ne întrebăm: de ce? Până șa urmă, trecutul, fie el apropiat sau îndepărtat, tot trecut rămâne. Revenim, iată, mai conectați la prezent și iar și iar fotbalul în Sibiu înseamnă FCH! Pe unii e posibil să-i deranjeze asta, altora s-ar putea chiar să le placă.

 

Fotbalul în Sibiu înseamnă FCH! Suntem mândri de asta! Suntem mândri de orașul nostru, Sibiu!

 

Este o chestiune de timp până când ne revedem acasă, pe Municipalul din Sub Arini.

 

Este o chestiune de timp până când și voi veți fi iar mândri de noi. Ce vrem să știți e că noi avem răbdare, chiar dacă în drumul nostru poate că mai și greșim uneori. Dar voi? Veți avea răbdare cu noi?