15 mai 2022. Petry doar ce ratase penalty-ul ăla… Dincolo era 0-0, dar știam că suntem cei mai buni. Cei mai buni din Liga 2! Printre înjurăturile galeriei adverse din spatele meu și iureșul a 5000 de suflete venite să ne susțină la Mediaș, se aude fluierul arbitrului. E gata! Am promovat! Am revenit în Liga 1! Imediat Măldă e luat pe sus și purtat spre glorie. Lumea toată se îmbrățișează, curg râuri de șampanie și toți cântă la unison prin tribune: “Campionii! Campionii! Ole, ole, oleee!”

Eu? Privesc… Privesc de undeva dintr-un colț al terenului și mă bucur… Mă bucur mai mult în suflet și țin momentul ăsta special pentru mine. Mă bucur pentru că știu ce sacrificiu imens a stat în spatele revenirii noastre în prima ligă. Cumva, din senin ajung să mă bucur până la lacrimi. De fapt, mai mereu soarta noastră la FCH a fost scăldată în lacrimi de orice fel – de bucurie, de necaz, de confuzie… Dar toate lacrimile nu s-au scurs aiurea, fără rost. Oricât de “liric” ar putea să pară, poate peste timpuri viitorul fotbalului sibian ne va recunoaște toate trăirile. Ne va împlini toate sacrificiile, nu neapărat cu statui, dar cu o recunoștință din partea generațiilor ce vor veni.

 

Noi, cei de acum, am purtat și înfruntat greul în toți anii de crunt exil. Am învins, am căzut, ne-am revenit, am răbdat. Ne-am întors acasă! Și cum am zis în articolul despre depunctare,  ar putea fi scrisă lejer o carte despre noi, la câte s-au întâmplat în scurta noastră istorie. Mai în glumă, mai în serios, ar merge și un reality-show. Pe plan sportiv, nici nu tre’să fii vreun analist TV să îți dai seama că echipa noastră a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu “granzii” din campionat. A demonstrat că poate să învingă pe oricine! Dar în fotbal, ca și în viață, ne permitem să fim subiectivi, nu?

 

“Încredere și echilibru” sunt două calități folosite de Mister într-o discuție cu Raul Opruț, fundașul stânga al Echipei Naționale. Am asistat întâmplător la acest dialog în vestiar, chiar înaintea unui meci din Play-Out. Nu vă spun care, dar vă asigur că Raul a fost impecabil atunci. “Încredere și echilibru” sunt două calități care au stat la baza echipei noastre pe tot parcursul sezonului de revenire în Superliga. Ne-am asigurat ,,spatele” unul celuilalt și ne-am dublat în teren fără să ne ,,sifonăm” în afara lui. ,,Am spălat mereu rufele în familie”, cum se spune prin popor.

 

Ne-am descurcat! Ne-am descurcat cu inspirația lu` Măldă, devotamentul băieților, glumele lu`Lara, zâmbetul șmecheresc al lu`domn`Flo`, experiența lu`nea Marian, alergătura lu` Sergiu, rezistența lu`nea Mircea, cumpătarea lu`Șefu`Perjă, grija lu`Vali, ,,numărătoarea” Andreei și răbdarea lu`tanti Milli. Ne-am descurcat cu Radu, domnul președinte Coman și dl Gabi Ghețe. Ne-am descurcat cu Dacii, cu toți suporterii noștri minunați.

Ne-am descurcat cu voi, cei care aveți răbdare să citiți aceste rânduri!

 

Ne-am descurcat fiindcă ne-au ajutat cei doi OAMENI de bine: Ștefan și Claudiu.

 

“O echipă unită de greutăți”, marcată de “încredere și echilibru”. Asta am fost, asta suntem!

Noi suntem Hermannstadt!