Tânără, frumoasă și talentată – Geanina Iacob este un jurnalist și un om de televiziune recunoscut în România. În plus, este o fană a orașului nostru și urmărește meciurile F.C. Hermannstadt!  Prezentatoarea emisiunii Zoom Sport de la Telekom Sport stă de vorbă cu noi pe blog despre fotbal la timpul trecut, prezent și viitor. Îi mulțumim pentru acest dialog pe care suntem convinși că îl veți regăsi cel puțin captivant!

FCH: Ce inseamna fotbalul pentru Geanina Iacob?

 

G.I.: Fotbalul imi este foarte drag, ca mai toate sporturile. Ca jurnalist cea mai mare parte a carierei mi-am dedicat-o extrafotbalului de aceea exista un sport care imi este mai mult decat drag, este foarte apropiat sufletului meu. Acela este handbalul. Cu toate acestea si de fotbal ma leaga amintiri minunate. In familie am avut o ruda arbitru si mergeam la meciurile arbitrate de el. Deci practic fotbalul m-a adus aprope de sport in general. De aici mergand un pic mai departe am inceput sa ma hranesc cu informatii sportive, in scoala generala cheltuind-mi banii de pachet pe cele doua ziare sportive  gazeta si prosportul.

 

FCH: Amintiri despre fotbal?

 

G.I.: La 16 ani lucram la televiziunea locala din Caracal si am avut prilejul sa fiu reporter la un meci oficial al nationalei de tineret. A fost pentru prima oara cand am avut contact cu atatea oficialitati din fotbal pe care pana atunci nu le vasusem decat la televizor. O amintire foarte placuta.

 

FCH: Pentru o doamna/ domnisoara, (se) merită să meargă la un meci de fotbal pe stadion? Da sau nu + argumente pro-contra

 

G.I.: Imi place enorm atmosfera de pe stadioane. Cateva zeci de mii de oameni se unesc pentru a-si sustine echipa favorita. Simt ca se creeaza o energie foarte faina, mai ales cand spectatorii vin cu dorinta de a transmite o particica din energia lor echipei favorite.

 

Deci da, MERITA!

 

FCH: Exercițiu de imaginație: Geanina Iacob comenteaza un meci de fotbal din istorie. Care ar fi acela si de ce?

 

G.I.: Am comentat un meci de fotbal al echipei din Caracal, nu am fost tocmai un Gradinescu, dar a fost o experienta sa zicem… inedita. Ca un joc de imainatie…mi-ar placea sa comentez Romania – Columbia de la CM 1998.

 

FCH: Ce parere aveti despre Sibiu?

 

G.I.:  Sibiul este unul dintre orasele mele preferate din Romania. Ma leaga amintiri frumoase de Sibiu, unde anul trecut am avut onoarea sa prezit cateva evenimente culturale. Un oras cu oameni calzi, cladiri cu o arhitectura deosebita, mancare foarte buna…si lista poate continua. Echipa Hermannstadt are un farmec aparte in campionatul Romaniei, parca imprumutand ceva din frumusetea orasului ce o gazduieste.

 

FCH: Mesaj pentru fanii sibieni.

 

G.I.: Ador cand vad ca veniti la stadion cu dragoste pentru echipa pe care o iubiti si nu cu inversunare impotriva adversarului. Fotbalul este doar un sport, voi il tratati ca atare si va bucurati de el. Va respect pentru acest lucru!